Орест Сарматський

Агро-новини 26 липня

липполе05

Новини аграрного сектору

На Херсонщині використовують новий метод вирощування рису

Селекціонери Інституту рису Національної Академії аграрних наук України поділилися здобутим досвідом вирощування рису без затоплення у воді, використовуючи метод краплинного зрошування, який не тільки економить господарям витрати на воду, але й зберігає екологію. Про це розповів директор Інституту рису НААН Володимир Дудченко, повідомляє прес-служба Херсонської ОДА.

26071
26071

«Це один із альтернативних варіантів розвитку сільського господарства. Вже існує досвід вирощування на крапельному зрошуванні таких культур як кукурудза та соя. Сьогодні за таким методом вирощують ще й рис, що кілька років тому було неможливим. Аграрії активно переймають такий метод вирощування. За рахунок зменшення витрат на зрошування він допомагає збільшувати виробництво рису на сільськогосподарських землях, чим підвищує власний попит серед населення», - зазначив в.о. заступника голови Херсонської ОДА Євген Рищук.

За словами Володимира Дудченка, на сьогодні рис є одним з найбільш споживаних продуктів харчування в Україні.

За статистичними даними Інституту рису НААН України, рис споживає 30% населення так, як і гречку.

На Житомирщині виробництво яєць зросло на 12%

За півроку на Житомирщині вироблено 339 млн штук яєць

На Житомирщині за перше півріччя цього року в сільськогосподарській галузі вироблено продукції на 1,6 млрд грн, повідомляє прес-служба Житомирської ОДА.

26072
26072

«Зростання склало 3,6% у порівнянні з відповідним періодом торік», - повідомила начальник Головного управління статистики в Житомирській області Галина Пашинська.

За 6 місяців вироблено 36,3 тис. т м’яса в живій вазі, 287 тис. т молока, майже 339 млн штук яєць. При цьому виробництво яєць зросло проти відповідного періоду торік на 12%, а м’яса та молока -  скоротилось на 0,8%.

На Львівщині учасники АТО отримали 714 га землі

На Львівщині учасники АТО та їх сім`ї отримали у власність 4,047 тис. земельних ділянок

Із початку запровадження ініціативи щодо забезпечення учасників АТО земельними ділянками військовослужбовці, їх сім`ї на Львівщині отримали у власність 4,047 тис. земельних ділянок загальною площею 714 га. Вони призначені для будівництва, садівництва, ведення особистого сільського господарства. Про це зауважили в Головному управлінні Держгеокадастру в Львівській області, повідомляє Львівська ОДА.

26073
26073

Із цієї кількості рішень Держгеокадастром Львівщини видано 2,648 тис. наказів про надання військовослужбовцям у власність земельних ділянок, загальною площею 459 га. Землі розташовані поза межами населених пунктів. Учасники АТО приватизували ділянки переважно для ведення садівництва (2,476 тис. ділянок), особистого сільського господарства (145 ділянок) та індивідуального дачного будівництва (27 ділянок).

Вибір читачів за тиждень

Відео