На Тернопільщині "День міста" об’єднав усіх (фото)

Декілька днів тому, на свято Рівноапостольного князя Володимира в Ланівцях традиційно відбувся день міста.

Традиція ця порівняно молода, запроваджена після того як на його центральній площі, у 2001 році був встановлений пам’ятник хрестителю княжої Русі на місці, де колись височіла фігура Леніна, знята з ініціативи Лановецької районної організації Народного Руху України й при підтримці ланівчан ще в 1991 році.

Цьогорічні святкування  багатьом могли здатись  відчутно масштабнішими, порівняно  з двома попередніми роками, але пов’язано це не стільки з кращими фінансовими можливостями нової міської влади, скільки з політичною ситуацією й баченням попереднього керівництва, після того як почались військові дії на сході України. Тоді, за словами колишнього міського голови Івана Ткачука, й справді програма свята, особливо в його розважальні частині зазнала корекції, викликаної військовою агресією сусідньої держави, хоч до   20014 року  щорічні заходи з чергової річниці  були теж доволі розмаїтими й враховували культурні запити ланівчан.

   Як завжди, день міста розпочався з молебену на центральній площі Лановець, біля пам’ятника кн.Володимиру за участю двох десятків священиків, після чого присутніх привітали зі святом керівники міста й району. По тому, аж до глибокої ночі, відбувались розмаїті святкові заходи. Програма до дня міста включала в себе, зокрема, веломарафон , футбольний турнір на кубок міста між командами « Обрій», « Автодор», «Цукровик» і «Ветерани», виступ місцевих колективів художньої самодіяльності , фотовиставку «Ланівці – ХХ ст.: », значну частину знімків до якої представив  фотопрофесіонал Петро Стецюк. Шанувальникам поетичного слова декламували свої вірші молоді поети Тернопільщини : Юрій Матевощук, Юрій Завадський, Роман Воробйов, Юрій Вітяк, Руслан Боднарук, Мар’ян  Радковський, Максим Мукомела, Микола Шпаковський та Світлана Андріїшина.

Оригінальною родзинкою свята стала битва лицарів, показана вже доволі відомим сьогодні клубом « Збаразький гарнізон». Але, мабуть,найбільше раділа  малеча, бо стільки розмаїтих атракціонів і розваг для неї буває тут тільки раз у рік

Далі, до пізнього вечора присутніх тішили своєю музикою запрошені на свято естрадні гурти.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео