Віра Олександрович

"Оптимістичну терапію для України" написала письменниця із Тернопілля (фото, відео)

unnamed (5)

Оновлену книгу «Звільнення» репрезентувала письменниця Наталка Михно. Подія відбулася на Теребовлянщині, у творчій майстерні письменниці - на хуторі Знесіння.

Нагадаю, Наталка Михно – у доробку якої вже є кілька книг, виконує обов’язки керівника Теребовлянського районного товариства «Просвіта». «Звільнення» вона написала і вперше видала у 2009 році.

unnamed (4)
unnamed (4)

«У 2049 році ми житимемо у щасливій країні»

  • Я дякую Господу за слово. Дуже тішуся, що тримаю цю книжку в руках, - розповідає авторка. – Пригадую, я тоді приїхала з Криму. Ми відпочивали там. І я повернулася із такою якоюсь величезною тривогою. Сказала домашнім: «Щось мене так болить, що я просто хочу сісти і писати…». І за чотири доби була написана основна історія цієї книги…
  • [embed]https://www.youtube.com/watch?v=bDLnJO33Xtk&feature=youtu.be[/embed]

Це видання - історія про людей, але вона містить велику мрію про Україну, каже авторка.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=hhlzBy-Kqv8&feature=youtu.be[/embed]
  • Зізнаюся чесно: цю книжку не я написала, ця книжка написала мене, - додає жінка. – Ця книжка у 2009 році була написана мною, але вона, насправді, писала мене майже 7 років. І саме тепер вона допомогла мені звільнитися від усіх тих непевностей і сумнівів, що у мене були у 2009-му. Хочу звернути вашу увагу на 10 сторінок «Звільнення» – із 69-ї до 79-ї. Це є 10 сторінок моєї великої мрії про Україну.
  • [embed]https://www.youtube.com/watch?v=znbWmyc3ZyI&feature=youtu.be[/embed]

Наталка Михно впевнена: якщо ти щось написав, то воно точно здійсниться. Оскільки її мрія про «Звільнення» стала реальністю, то і мрії про Україну – також реалізуються.

unnamed (1)
unnamed (1)

  • Ми, наші діти будемо жити в успішній самодостатній країні, - вважає письменниця. – Я знаю, що так буде! У 2049 році ми житимемо у щасливій країні! Я дуже хочу, щоб кожна людина, яка прочитає цю книжку, відчула впевненість у тому, що будь-яка мрія про добру країну обов’язково здійсниться.
  • [embed]https://www.youtube.com/watch?v=s36ckVJibSs&feature=youtu.be[/embed]

До слова, авторка розповіла, що досліджувала кілька цікавих тем, зокрема, тему самотності, а також – лікування епілепсії.

«У нас з’явився неординарний письменник»

Видання, яке редактори називають «оптимістичною терапією для України», побачило світ у тернопільському видавництві «Джура». Його директор Василь Ванчура вважає це символічним.

  • Кожна співачка має свого продюсера. Гадаю, видавництво «Джура» є продюсером книжки Наталки Михно, - каже він. – Я впевнений, на теренах нашого краю з’явився неординарний письменник. Книзі я побажаю гарної дороги, щоб її хотіли читати. У мене є навіть така мрія: щоб вишикувалася така довга-довга черга із охочих отримати у пані Наталі автограф. Я думаю, вона того вартує!

До речі, редактор видання - Оксана Семенчук зізналася, що інколи, вичитуючи книгу, забувала про увагу до помилок і просто читала. Мовляв, сюжет – захоплюючий.

  • Це – дуже жіноча книга, - каже пані Семенчук. – Для тих, хто ще не читав, можу передати: головні герої, люди уже зрілого віку, вони закохані і знають про свої почуття, але приховують їх… Ці взаємини, манери – особливі.

Усіх секретів на репрезентації «Звільнення» журналістам не розкривали, аби зберегти для читача якусь таємницю. Щоб не пропало у людей бажання дізнатися, про що йдеться у тій повчальній книжці.

  • І мужчинам її варто читати, щоб вчитися бути достойними кохання української жінки, - вважає Оксана Семенчук.
  • unnamed (3)
    unnamed (3)

У репрезентації взяла участь і креативний директор фотостудії «Арт-люкс» Ірина Зелененька. Саме вона разом із фотографом Юрієм Зелененьким створила образ «жінки за вуаллю», що прикрасив книгу.

unnamed (2)
unnamed (2)

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео