Віра Олександрович

Тернопільські депутати у свято вирішили побити рекорд (фото, відео)

Понад 250 пунктів розглянули на сесії міської ради сьогодні, 19 серпня. Отже, у понеділок, як спочатку планувалося, депутатам збиратися вдруге не доведеться.

Працювали вони із 9-ї до 17.20, попри великий релігійний празник – Преображення Господнє. За це міський голова Сергій Надал навіть отримав зауваження від депутата із ВО «Батьківщина» Володимира Гринди. До честі мера, він пообіцяв це надалі врахувати.

unnamed
unnamed

  • У будень треба сесію призначати, - каже він. – А то люди дивляться трансляцію і бачать, як ми тут півтори години гриземося.
[embed]https://www.youtube.com/watch?v=5hPTJCaaUcU&feature=youtu.be[/embed]

Серед найцікавішого, що депутати ухвалили сьогодні: кілька депутатських звернень (про це докладно «Терен» напише згодом – прим.), а також питання «Про виконання бюджету за перше півріччя», «Про приватизацію об’єктів комунальної власності» та інше. Окрім того, на сесії затвердити перелік осіб, яким вручать відзнаки міської ради. У списку – понад 20 тернополян. Про те, що також відбулося на сесії «Терен» писав ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

unnamed (2)
unnamed (2)

Цікаво, що всі додаткові питання, які внесли «з голосу» на початку сесії, розглядали першими – ще до 250-ти пунктів оприлюдненого орієнтовного порядку денного. Наприклад, депутати заслухали і підтримали свого колегу Сергія Лупака. Він доповідав «Про проведення інвентаризації багатоквартирних будинків у Тернополі».

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=npvgl1Mxnxo&feature=youtu.be[/embed]
  • Я кілька разів запитував, скільки у Тернополі багатоквартирних будинків, - додає депутат. – І зрозумів, що точної цифри не знає ніхто. Раз називають 1300, іншого разу кажуть півтори тисячі…

Рішення ухвалили «із метою якісного та точного проведення конкурсу з призначення управителя багатоквартирного будинку, відповідно до Наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства України №150 від 13.06.2016 р., враховуючи Закон України «Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку», із метою потрібно збору і систематизації інформації про усі наявні багатоквартирні будинки у Тернополі і характеристики їх основних параметрів для участі в конкурсі із вибору управителів, в будинках, де не створили ОСББ і співвласники яких не прийняли рішення про форму управління багатоквартирним будинком». Виконати його в Управлінні житлово-комунального господарства, благоустрою та екології повинні до 31 грудня 2016 року.

Депутати також погодилися внести зміни до положення «Про громадський бюджет Тернопільської міської ради». Доповідав один із співавторів цього документу Назар Зелінка. Відтак строки виконання перенесли на місяць – із 1 вересня на 1 жовтня, аби взяти участь у грантових програмах.

unnamed (3)
unnamed (3)

Врешті політики взялися до так званих земельних питань. Значна частина цих пунктів підтримки не отримала. Особливо, якщо йшлося про виділення під забудову ділянок у зелених зонах. Претензії до цих проектів мали як окремі депутати, так і профільна комісія.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео