Віра Олександрович

Тернопільську прокуратуру закликають відмовитися від ласого шматка землі (фото)

Зелену зону із десятками дерев, що розташована між «Зеленбудом» і проїжджою частиною на проспекті Степана Бандери, яку віддали під забудову, повинні повернути громаді.

Такої думки – депутат від «Самопомочі» Андрій Шкула. На сесії 19 серпня від озвучив своє звернення з цього приводу до обласного прокурора (про те, що відбулося на цьому засіданні «Терен» писав ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.).

  • Ще у 2013 році міська рада надала у постійне користування 35 сотих землі на проспекті Бандери прокуратурі Тернопільської області для будівництва житлового багатоповерхового будинку. Проте цю територію тернополяни вважають частиною парком «Національного Відродження», - каже депутат. – До того ж, затвердження проекту землеустрою відведення цієї землі і віднесення ділянки до земель житлової та громадської забудови – суперечить діючому Генеральному плану міста і Закону «Про мораторій на зміну цільового призначення окремих земельних ділянок рекреаційного призначення в містах та інших населених пунктах».

Отже, на думку депутата прокуратура взяла ділянку біля літака, хоча, за законом, не мала права її брати. Але жодних дій, щоб виправити ситуацію і повернути землю громаді, люди, які мають стояти на сторожі Закону, досі не зробили.

  • Попередній прокурор публічно заявляв, що не заперечує щодо передачі землі у власність громади Тернополя, - додає з трибуни депутат. - Але далі слів не пішов.
  • unnamed (19)
    unnamed (19)

Оскільки Тернопільщина нещодавно отримала нового обласного прокурора, депутат вирішив, що настав час повернутися до наболілої теми. Колеги із інших фракцій Андрія Шкулу підтримали. Тож головний прокурор області В’ячеслав Перч тепер отримає офіційний запит щодо спірної землі.

unnamed (18)
unnamed (18)

Окрім того, депутат запропонував, щоб прокурор особисто прийшов на наступну сесію міськради і висловив свою позицію у цьому питанні. Щоправда, обласне керівництво не зобов’язане ходити на міські сесії. Міський голова Сергій Надал навіть пожартував, мовляв, із таким успіхом ми і Президента можемо запросити. На що Андрій Шкула відповів: «Ну, Президент, звісно, не прийде, а от прокурор повинен…».

Фото  автора

Вибір читачів за тиждень

Відео