У Байківцях відбувся квест “Profiland”

unnamed (6)

Профорієнтаційний квест «PROFILAND» провели для дітей фахівці Тернопільського міськрайонного центру зайнятості у рамках відкритого мистецького фестивалю «Серпневі барви», що відбувся в Байківцях Тернопільського району. У заході взяв участь директор обласного центру зайнятості Петро Химейчук.

Діти активно долучилися до профорієнтаційних ігор, вправ та естафет.  Шістнадцяти-сімнадцятирічні проходили комп’ютерне та бланкове тестування на визначення своєї професійної спрямованості, особливостей характеру в контексті впливу на вибір майбутньої професійної діяльності.

Учням восьмих-дев’ятих класів під час вправи «Опиши професію» пропонували роздивитися картки із зображенням представників різних професій. Усно потрібно було описати фах так, щоб назвавши лише знаряддя праці, умови роботи, спецодяг тощо, можна було відгадати назву професії.

Для 10-13-річних дітей у розважально-пізнавальній формі проводилась гра «Асоціація», суть якої полягала в тому, аби визначити фах за навідними питаннями. Зокрема: «Якого кольору ця професія?», «Який запах у неї?», «На що схожа?».

Наймолодші учасники заходу відгадували загадки, прислів’я, пов'язані з назвами професій, показували пантоміми на професійну тематику.

Масу позитивних вражень, емоцій, а ще подарунки від служби зайнятості отримали діти під час квесту.

Вибір читачів за тиждень

Відео