Тамара Коблик

Відбирав в українців їжу та майно: на Тернопільщині розслідують справу щодо жителя Макіївки

За даними слідства, у березні 2022 року мешканець Донеччини добровільно вступив до незаконного воєнізованого формування терористичної організації «Донецька народна республіка»

За процесуального керівництва прокурорів Тернопільської обласної прокуратури повідомлено про підозру жителю м. Макіївки у добровільній участі в незаконних збройних формуваннях, створених на тимчасово окупованій території України (ч. 7 ст. 111- КК України). Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

За даними слідства, у березні 2022 року мешканець Донеччини добровільно вступив до незаконного воєнізованого формування терористичної організації «Донецька народна республіка» та був забезпечений форменим одягом з символікою «Z» та вогнепальною зброєю.

Перебуваючи у с. Князе-Григорівка Херсонської області, підозрюваний чергував на створеному ворогом блокпості при виїзді з окупованого населеного пункту на трасі Херсон-Запоріжжя, перевіряючи документи. З метою забезпечення належного функціонування незаконного збройного формування, він відбирав у людей, які проїжджали через блокпост, харчові продукти та інше майно.

Після ротації особового складу ворожих військ підозрюваного було передислоковано на територію Донецької області. У лютому 2023 року у складі підрозділу «ДНР» він брав участь в бойових діях проти Збройних Сил України поблизу м. Авдіївка, c. Водяне та с. Опитне Донецької області.

Триває спеціальне досудове розслідування, що здійснюється слідчими Управління СБУ в Тернопільській області.

Фото пресслужби Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео