Правоохоронці підтвердили факт затримання на хабарі очільника Тернопільського Держгеокадастру (доповнено)

252307

Як вже повідомляв «Терен», у Тернополі на хабарі затримали виконуючого обов`язки начальника Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області.

Джерела у правоохоронних органах підтвердили цю інформацію, зазначивши, що затримання проводили оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Тернопільській області спільно з слідчими військової прокуратури Тернопільського гарнізону за участі управління запобігання та виявлення корупції Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру.

Як стало відомо «Терену», хабарника було затримано під час отримання другої частини неправомірної вигоди 22 серпня 2016 року. Він вимагав від тернополянина «фінансову допомогу» у сумі 3 тисячі доларів США за виділення в оренду земельної ділянки площею 2 га для ведення фермерського господарства. Всього високопосадовець встиг отримати 500 $.

За даним фактом військовою прокуратурою Тернопільського гарнізону відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Чиновнику «світить» від 5-ти до 10-ти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до 3-х років, з конфіскацією майна.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео