Віра Олександрович

Україні – 25: відомі тернополяни про свято – Ірина Жигунова

Загальна

Напередодні 25-річчя Незалежності України «Терен» звернуся до відомих тернополян із запитаннями: «Україні – 25: як ви ставитеся до цього ювілею? Якою сприймаєте нашу державу у такому віці?».

Коментарі, які ми отримали, можна зібрати у спеціальну підбірку, що дозволить читачам скласти враження про те, із яким настроєм у Тернополі зустрічають 24 серпня.

Решту частин спецпроекту читайте ТУТТУТ, ТУТТУТ.

Iruna-Gugynova
Iruna-Gugynova

Ірина Жигунова, голова благодійного фонду «Вікно життя», позаштатний радник Міністерства соціальної політики із питань внутрішньо переміщених осіб:

- Мій коментар не буде оптимістичним. Можливо, настрій такий сьогодні. А може, я трішки більше за інших знаю. Тому…

Як на мене, зараз можна говорити про незалежність Уряду від народу. Таке враження, що ми живемо у паралельних реальностях. Можна говорити і про те, що не залежить, скільки українець буде «пахати» і як, він усе одно не зможе у законний спосіб купити житло для свої сім’ї. Так, щоб не їхати на заробітки за кордон чи не переступати закон… Незалежно від того, скільки трудового стажу матиме громадянин, держава зараз не забезпечить йому гідну старість, завдяки достойній пенсії. Незалежно від того, наскільки я хочу мирного неба над Україною, триває війна…

Так, у масштабах історії людства 25 років це – одна мить. Але ж мірки людського життя – інші. Тому 25 років це – не тільки вік, коли треба оголошувати про незалежність. У цьому віці вже треба оголошувати про самостійність. Цього українцям і бажаю! Фото із відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео