Віра Олександрович

На Тернопіллі - більшає платників податків, які подають звітність «електронкою»

На Тернопільщині нині - майже 64 тисячі платників податків, повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ДФС) в області.

  • На обліку в органах ДФС області 1 серпня перебували 63 835 основних платників податків, - уточнює начальник Головного управління ДФС в області Ігор Комендат. – Серед них: 21 тисяча 206 юридичних осіб і 42 тисячі 629 фізичних осіб-підприємців.

Протягом липня 2016 року, за його даними, на податковий облік взяли 394 платники податків, причому - 37 юридичних осіб і аж 226 фізичних осіб-підприємців.

  • Щодо платників податку на додану вартість, то їх на обліку - 2 тисячі 499, - додає фахівець. - У тому числі - 2 тисячі 146 юридичних осіб і 353 фізособи-підприємці. У свою чергу, платників єдиного соціального внеску на обліку – 71 тисяча 319.

Позитивним, на думку пана Комендата, є те, що помітно зростає кількість платників податків в органах ДФС Тернопільщини, які подають звітність в електронному вигляді. Нагадаємо, платники, які подають звітність засобами телекомунікаційного зв’язку, можуть скористатися такими електронними сервісами:

- надання виписки з Єдиного реєстру податкових накладних як покупцю, так і продавцю, за запитами платників;

- інформаційне повідомлення про наявну заборгованість;

- надання відповідей на електронні запити платників щодо отримання інформації з Реєстру платників ПДВ стосовно наявності платників ПДВ в Реєстрі;

- інформування платників податків щодо наявних податкових і митних ризиків та заходів щодо їх усунення через автоматизований сервіс з формування електронних повідомлень «Податковий асистент».

Фото автора

Довідка. На веб-порталі Державної фіскальної служби України запровадили роботу он-лайн-сервісу «Електронний кабінет платника податків».

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео