Оксана Бучко

На відкритті нового відділення в Тернопільській університетській лікарні побував міністр юстиції Павло Петренко

Операційний блок  ортопедо-травматологічного відділення відкрили у Тернопільській університетській лікарні 13 вересня. Три операційні із сучасним обладнанням зробили за кошти спонсорів.

На відкриття відділення завітав міністр юстиції  України Павло Петренко.

- Такі проекти показують ефективність реформи децентралізації, коли кошти знаходять на місцях, - зазначив Павло Петренко. - Рівень медицини - це важливий показник розвитку області. Добре, що на Тернопільщині він іде вгору.

Операційні обладнані за нормами європейських стандартів. Це ортопедичні столи з приставками та освітлювальне обладнання з резервними джерелами живлення, артроскопічна стійка, силовий інструмент, електрохірургічний коагулятор, анестеологічне обладнання, інформаційні монітори.

- Будівництво обійшлось у 2 млн грн, а один прилад коштує близько 500 тис, - каже головний лікар Василь Бліхар. - Обладнання використали як нове, так і реставроване. Кошти на проект надали іноземні та наші меценати. Також на будівництво залишали благодійні внески і самі пацієнти.

- Загалом, на розвиток третинного рівня медицини  в області цьогоріч витратили 70 млн грн, - додав очільник області Степан Барна. - У планах - відкриття кардіоцентру та діагностичного центру.

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео