Орест Сарматський

Агро-новини 7 жовтня

16

Новини аграрного сектору

Опублікований інфографічний довідник «Агробізнес України»

Щорічний інфографічний довідник «Агробізнес України» доступний у режимі онлайн.

Довідник включає 45 сторінок інфографік про підсумки агробізнесу за 2015 р. Інфографіки розділені по групах: рослинництво, тваринництво, харчова промисловість, компанії і інфраструктура. Також ми додали нові інфографіки на гарячі теми для аграріїв: біогазовий потенціал агросектора, податки в агросфері, державна підтримка агробізнесу і про органічне виробництво у нашій країні.

071001
071001

«Наша мета створювати медіа продукти, які допоможуть аграріям у прийнятті управлінських рішень. За ці 2 роки інфографічний довідник «Агробізнес України» став настільною книгою для Топ-менеджменту на аграрному ринку, а також візитною карткою України на зовнішніх ринках. Раді, що ми робимо такі проекти з компаніями, які так само як і ми ведуть з аграріями діалог однією мовою, і сподіваємося, що третє видання допоможе відкрити нові можливості для вашого бізнесу», — зазначила CEO Latifundist Media Тетяна Приходько.

Усе, що потрібно для отримання цього довідника — кілька кліків і унікальне видання буде у вас на комп'ютері.

В Аграрному фонді пропаде цукру на 700 млн грн

Якщо до кінця року запаси цукру Аграрного фонду не будуть реалізовані, то збитки становитимуть до 700 млн грн, які можуть завдати удару як іміджу держави, так і внутрішньому харчовому ринку, повідомив на своїй сторінці у Faceвook радник міністра МВС України Михайло Апостол.

За його словами, це непрофесійна і службова недбалість, безвідповідальність, відчуття безнаказанності, халатність чи корупційна складова посадових осіб, які так і не вжили жодних заходів для реалізації цукру.

071002
071002

«На сьогодні в Аграрному фонді України зберігається 76,7 тис. т нереалізованого цукру, з яких — 67,4 — сирцю білого та 9,3 — цукру тростинного (1278 вагонів). Його термін придатності закінчується. Після цього часу цукор уже заборонено продавати та виходити на внутрішній ринок з інтервенцією.»

Урожай волоських горіхів скоротиться на 43-48 тис. т

Урожай волоських горіхів в Україні у 2016 р. за попередніми даними складе 68-73 тис. т, тоді як у 2015 р. було зібрано 116 тис. т, повідомили агентству «Інтерфакс-Україна» в асоціації «Укрсадпром».

За словами заступника голови «Укрсадпрому» Олега Коровкіна, падіння врожаю пов'язано з осінніми і, перш за все, весняними ранніми заморозками.

071003
071003

Крім того, за прогнозами асоціації, Україна у 2016 р. може експортувати 40-45 тис. т волоських горіхів, у залежності від цін на перероблену продукцію. Частка фактичного експорту у 2015 р. становила 60% виробленої продукції (40% припало на «сірий» експорт). Офіційно Україна експортує щороку 20-25% від загальної кількості продукції.

Щодо перспектив розвитку горіхівництва в Україні, Олег Коровкін зазначив, що багато власників молодих промислових насаджень планують закупівлю обладнання для переробки горіхів.

Вибір читачів за тиждень

Відео