Віра Олександрович

На рішення чекають сотні тернополян, але депутати… пішли на обід (відео, фото)

міська рада

- Прошу, доповідає із цього питання… Та ж то - я доповідаю, - оконфузився міський голова Сергій Надал, уже оголошуючи розгляд питання №5 у порядку денному – «Про єдиний дозвільний центр».

Власне, це – і не дивно, адже до робочих питань йому вдалося перейти лише об 11-й годині, хоча сесія стартувала о 9.10. У тому проміжку було чимало емоцій, виступів, заяв, дискусій.

Нагадаю, сесію Тернопільської міської ради відкрили сьогодні, 21 жовтня. «Терен» писав про це ТУТ. До обіду депутати встигли сформувати порядок денний, ухвалити цілу низку звернень, а також заслухати звичайних тернополян, які хотіли висловитися із трибуни (про все це «Терен» докладно повідомить згодом – прим.).

[embed]https://youtu.be/NPWwo0C6AP0[/embed]

У планах було понад 200 питань: із порядку денного Сергій Надал запропонував за рішенням комісій вилучити 8 пунктів, натомість майже 20 додали «із голосу». Депутати до обідньої перерви встигли підтримали лише 20 питань, зокрема: «Про виконання бюджету за 9 місяців», «Про внесення змін у рішення «Про громадський бюджет», а також - «Про затвердження графіку звітів роботи керівників структурних підрозділів і комунальних підприємств міської ради». Гарячі дискусії супроводжували розгляд пункту «Про призначення головного редактора газети «Тернопіль Вечірній».

- Пропоную не йти сьогодні на обід – ми щойно переходимо до «земельних» питань, - зауважив пан Надал близько 13.00. – Ну, давайте продовжимо засідання до 13.30 і вирішимо ще одне питання - №21. Тут люди чекають…

lyudy3
lyudy3

У кімнаті, що поруч із залою, дійсно чекали на розгляд своїх питань чимало тернополян. Пробитися до зали їм було нереально – місця там бракує навіть для усіх представників місцевої преси і речників міських управлінь, які чекали на свою чергу доповідати. Якийсь старший чоловік, чекаючи біля гардеробу, весь час зітхав, що його питання - у другій сотні. Мовляв, що робити, скільки ще чекати… Але депутати вирішили, що без обіду – ніяк! Засідання продовжать о 14.30. Про все, що там відбуватиметься, читайте докладно – згодом.

Фото і відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео