Оксана Бучко

Тернопільську клініку «Віасан» підозрюють у «відмиванні» коштів під реабілітацію бійців АТО (відео)

dscn9070

Здійснення психологічної реабілітації бійців АТО у тернопільському медичному центрі «Віасан» ставлять під питання громадські активісти. Адже точних списків військових, які пройшли програму, у клініці їм не надають. Місцевих психологів, які б працювали у закладі з учасниками АТО, також не знайшли.

Пікет під стінами «Віасану», що за адресою вул. Медова, 20, провели сьогодні, 23 листопада.

- Влітку 2016 року, під час моніторингу проведення закупівель товарів і послуг за кошти державного бюджету, активісти виявили шахрайство з боку директора ТОВ «Віасан», з яким було укладено контракт на здійснення психологічної реабілітації бійців АТО.  На початку осені ми звернулись із заявою до Головного управління національної поліції в Тернопільській області, повідомивши про кримінального правопорушення, - говорить координатор ГО «Вільні Люди» на Тернопільщині Іван Ковалик. – Справу почали затягувати, адже власник клініки – дружина заступника начальника СБУ в Тернопільській області. Ми вимагаємо провести службове розслідування факту корупції заступника начальника Служби безпеки України в Тернопільській області Малярика Ігора Володимировича. А на час проведення розслідування відсторонити його від виконання службових обов’язків.

dscn9065
dscn9065

Активісти хочуть особисто зв’язатись із кожним бійцем, який є у списку тих, які пройшли реабілітацію у клініці. Таким чином проаналізувати, як витратили 450 тис. грн, які виграли за тендером, додає Іван Ковалик.

dscn9057
dscn9057

- Ми отримали списки без контактів бійців, написані незрозумілим почерком, - каже голова ГО «Молодіжний Націоналістичний Конгрес» Василь Дубовий. – Ні у службі соцзахисту, ні серед наших кваліфікованих психологів немає спеціалістів, які б підтвердили свою участь у реабілітації на базі закладу. Ми хочемо, щоб кошти повернули, і насправді, а не лише на папері, провели відповідні заходи для демобілізованих бійців.

[embed]https://youtu.be/B2uOd8bYuQ0[/embed]

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео