Тернопільський тренер наголосив, що схуднення – це не лише обмеження харчування

unnamed-1

Коли людина помічає у себе зайву вагу і намагається її позбутися – це вже дуже добре. Однак потрібно робити це правильно.

Для того, аби боротися із зайвою вагою, насамперед потрібна дуже хороша мотивація. Потім, звісно, потрібно врегулювати харчування. Не можна ні в якому разі сідати на дієту.

Просто їсти частіше і меншими порціями. Пити багато води і відмовитися від жирного, смаженого, напівфабрикатів, газованих вод. Також численні дослідження доводять:  жир накопичується в організмі через легко засвоювані вуглеводи, за допомогою яких ні голод не вгамуєш, ні користі не отримаєш. Тож булочки, пиріжки, тістечка теж потрібно виключити. Але так, як вуглеводи необхідні організму, їх можна отримувати з зернових каш і овочів.

І на завершення додати заняття спортом. Однак тут теж дуже важливо, аби і фізичні навантаження були правильні, адже насправді справа не у виді спорту, а в його регулярності.

Якщо у людини зайва вага, то не можна робити сильного навантаження на суглоби.

Найкраще спалює калорії швидка ходьба, біг, скакалка, фітнес, аеробіка, степ-аеробіка.

 Також можна піти і у тренажерний зал, але тоді більшу увагу треба приділяти кардіонавантаженням, тобто це заняття на біговій доріжці, велосипеді, еліптичному тренажері. А також динамічні вправи на тренажерах потрібно робити більшу кількість раз, але з меншим ваговим навантаженням, і мінімальними часовими паузами між повторами.

Про те, як підкачати тіло читайте на сайті «Терену» 3 грудня, о 20 годині.

Матеріал для колонки підготував власник танцювальної студії «Special dance», тренер Ярослав Венцко.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео