Віра Олександрович

Тернопільські депутати поділять гроші у п’ятницю (відео)

unnamed (13)

Рішення, від яких залежить, як житиме Тернопіль наступного року, планують ухвалити вже цього тижня, у п’ятницю. Загалом до розгляду депутатам запропонують 262 пункти (орієнтовний порядок денний дивіться ТУТ – прим.).

Нагадаємо, тринадцята сесія Тернопільської міської ради відбудеться 16 грудня. Відповідне розпорядження зробив міський голова Сергій Надал. Хоча тиждень тому планували провести пленарне засідання у четвер, 15 грудня. Можливо, через візит Президента або й банальний брак часу для підготовки, але зібрання таки відстрочили.

До слова, в орієнтовному порядку денному є низка фінансових питань: «Про внесення змін до бюджету на 2016 рік», «Про бюджет Тернополя на 2017 рік» тощо. Окрім того,  депутатам запропонують внести зміни до кількох програм, а також - заслухати інформацію про їх виконання і затвердити подібні фінансові документи на наступний період. Не обійдеться і без розгляду стратегічної «Програми економічного та соціального розвитку міста на 2017 рік».

Депутати, до того ж, планують заслухати звіти керівників двох управлінь: житлово-комунального господарства, благоустрою та екології, а також - транспорту, комунікацій і зв’язку. Нагадаємо, подібну новацію у роботу ради внесли з ініціативи низки депутатів.

[embed]https://youtu.be/00GH_Y5Kztk[/embed]

Власне, варто нагадати, що начальник управління ЖКГ Микола Лесів після «снігового колапсу» подав заяву із проханням про звільнення. Тож на сесії з усіх питань, що стосуватимуться господарки виступатиме його заступник – Олег Соколовський. То хто ж тоді звітуватиме? Це – питання. Зрештою, із Ігорем Мединським – теж не все просто, адже на нього депутати давно «точать зуб». Чим цей звіт закінчиться? Теж питання.

Серед іншого запланували також пункти: про надання приміщень у безоплатне користування, про приватизацію об’єктів комунальної власності, про надання в безоплатне користування майна комунальної власності; про присвоєння Тернопільській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 13 імені Андрія Юркевича. Втім, більшість питань порядку денного – так звані земельні, як це уже стало традицією.

Фото і відео автора

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео