Віра Олександрович

У Тернополі мріють про авто зі «сходами» на 45 метрів (фото, відео)

спецмашина

Відразу 33 депутати висловилися «за» те, щоб виділити із казни Тернополя 6 млн грн на потреби місцевих рятувальників. Щоправда, ці гроші розділили на три роки.

Доповідав із питання «Про затвердження Програми попередження надзвичайних ситуацій та забезпечення пожежної і техногенної безпеки на території Тернополя на 2017-2019 рр.» начальник міського відділу управління державної служби надзвичайних ситуацій в області Віталій Поворозник.

[embed]https://youtu.be/9jKESS0RiwQ[/embed]

- На території Тернополя є 109 потенційно небезпечних об’єктів, у тому числі - 5 хімічно-небезпечних, які є об’єктами підвищеної небезпеки і несуть загрозу життю та здоров’ю людей, а також довкіллю, - каже рятувальник. - Унаслідок зношення технологічного обладнання більшості підприємств підвищеної небезпеки складається тенденція до збільшення ймовірності виникнення надзвичайних ситуацій. Тож можливі аварії із викидом (виливом) небезпечних хімічних речовин, у тому числі при транспортуванні автомобільним і залізничним транспортом. 

Окрім того, висотні будівлі і об’єкти підвищеної поверховості не в повному обсязі обладнані системами оповіщення людей про пожежу. Несправними є системи димовидалення, розукомплектованими - пожежні кранкомплекти.

Поворозник
Поворозник

- До того ж, ліфти не працюють у режимі «пожежна безпека» і це далеко не всі протипожежні заходи, що потребують уваги та виконання, - каже він.

Сесія9
Сесія9

Очевидно, викладене фахівцями, депутатів дійсно налякало. Найбільшу суму вони погодилися виділити із казни у 2018 р. (див. таблиці унизу – прим.). На оснащення необхідним спеціальним та аварійно-рятувальним спорядженням і технічними засобами для рятування на воді (човен рятувальний металевий з двигуном; причіп для транспортування човна; рятувальне обладнання (круги, мотузка, жилети рятувальні, костюми ГТК) піде загалом 220 тис. грн. Натомість на купівлю паливно-мастильних матеріалів для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, гасіння пожеж і проведення інших рятувальних робіт щороку виділятимуть по 300 тис. грн. Але найкоштовнішим придбанням стане спеціальний пожежний автомобіль із висотою підйому не менше 45 м. На нього потрібно аж 1 млн 500 тис. грн, хоча рятувальники погоджуються і на користовану техніку, аби тільки була. Адже зараз вони не можуть добратися до частини помешкань у сучасних висотках.

Фото і відео автора

Витяг із паспорту Програми (у тис. грн):

Перелік бюджетів, які беруть участь у виконанні програми міський бюджет та інші джерела фінансування, не заборонені законодавством України
Загальний обсяг фінансових ресурсів, всього,у т. ч.: 6 000
коштів міського бюджету 6 000

Ресурсне забезпечення Програми

Обсяги коштів, які пропонують залучити терміни виконання Усього витрат на виконання програми (у тис. грн)
І ІІ ІІІ
2017  2018 2019
Обсяг ресурсів, усього, у т. ч.: 1 510 3 080 1 410 6 000
міський бюджет 1 510 3 080 1 410 6 000

Вибір читачів за тиждень

Відео