Віра Олександрович

Де у Тернополі ставитимуть паркани, вирішуватиме… Сергій Лупак (фото)

Де і як навколо території об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) у Тернополі можна буде встановлювати паркан чи декоративну огорожу, вирішуватимуть члени спеціальної комісії.

Питання про її створення ухвалили на останній сесії міської ради (про те, що відбувалося тоді у залі читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТприм.).

Нагадаємо, на початку червня 2016 р. жителі будинку на просп. Злуки, 8 влаштували пікет. Скандал виник тому, що напередодні сусіднє ОСББ встановило паркан навколо своєї території і перекрило прохід між будинками. Ним користувалися мешканці сусідніх будинків, аби дійти до зупинки громадського транспорту. Через інцидент незадоволені сусіди тоді навіть перекрили дорогу. Тож вживати заходи довелося терміново: на засіданні виконкому міської ради відразу прийняли рішення про демонтаж незаконної огорожі, що перешкоджає спільному проходу. Але ж треба було попередити подібні наступні інциденти, тому і довелося створювати відповідну комісію.

лупак
лупак

Руки до комісії дійшли тільки тепер. Працюватиме вона у такому складі: - Лупак Сергій Михайлович - депутат міської ради, голова комісії; - Мокляк В’ячеслав Іванович - заступник начальника відділу експлуатації та ремонту житлового фонду управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології, секретар комісії.

Члени комісії: - Бесага Василь Йосипович - начальник управління містобудування, архітектури і кадастру – головний архітектор міста; - Дуда Андрій Григорович - заступник голови громадської ради голів ОСББ м. Тернополя ( за згодою); - Кібляр Віктор Леонтійович - начальник відділу земельних ресурсів; - Соколовський Олег Іванович – в. о. начальника управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології; - Максимів Ігор Григорович - начальник управління муніципальної поліції; - Сороколіт Іван Леонідович - депутат міської ради, - Гринда Володимир Павлович - депутат міської ради, - Серетний Тарас Ігорович - депутат міської ради.

Контроль за виконанням цього рішення поклали на постійну комісію міської ради із питань житлово-комунального господарства, екології, надзвичайних ситуацій, енергозабезпечення та енергоефективності. Додамо, що цей структурний підрозділ є «безголовим» після листопадового «снігового колапсу». Відтоді в. о. начальника управління – Олег Соколовський («Терен» писав про це ТУТ і ТУТприм.).

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео