Орест Сарматський

Ще одна біда впала з повітря на Тернопільщину?

vitrjana-vispa-symptomy-1

У Тернопільській області фахівці зафіксували 20 випадків вітряної віспи.

За даними моніторингу інфекційної захворюваності, проведеного фахівцями Державної установи «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України» в області 18 січня 2017 року за первинними діагнозами зареєстровано 20 випадків вітряної віспи.

Вітряна віспа — це гостре інфекційне захворювання, яке супроводжується підвищенням температури, висипом на шкірі та слизових оболонках. Збудник вітряної віспи — вірус, у навколишньому середовищі нестійкий. Механізм передачі при вітряній віспі – повітряно-краплинним, передається на відносно далекі відстані (через сусідні кімнати і квартири).

Сприйнятливість до вітряної віспи загальна. Хворіють діти усіх вікових груп. Переважна більшість хворих — це діти до 10 років.  У підлітків та дорослих вітряна віспа протікає значно важче: рясні висипання, гарячкова реакція, виразнішими є прояви загальної інтоксикації. Інкубаційний період при вітряній віспі триває від 11 до 21 дня, найчастіше близько 14 днів.

Хворого на вітряну віспу ізолюють вдома, якщо є покази — у стаціонарі, на 9 днів від моменту появи висипу.

Тернопільські медики рекомендують не займатися самолікуванням та звернутися до них за порадами. Вони допоможуть встановити точний діагноз та призначать максимально оптимальний варіант лікування.

Фото з відкритих мереж

Вибір читачів за тиждень

Відео