Віра Олександрович

Генплан Тернополя - уже відомо, хто його дороблятиме (фото)

Створити робочу групу, яка спробує нівелювати усі найгостріші питання, що виникли із внесенням змін до Генплану Тернополя, вирішили на сесії міської ради сьогодні, 24 лютого.

  • Ми ж зараз навіть не розуміємо, за що голосуємо, - каже Назар Зелінка. – Адже я бачив кілька копій Генплану, і вони усі – різняться… Варто записати це все депутатам на диск і роздати, нехай вивчають.

Цим рішенням міський голова спробував розрубати «Гордіїв вузол», до якого призвели і попередні дії міської влади, і публікації у ЗМІ, і висловлювання експертів. Очолив групу міський голова Сергій Надал, причому – за власним бажанням і пропозицією. Ввійшли до неї представники усіх фракцій: Володимир Місько (БПП), Андрій Артимович («Батьківщина»), Тарас Серетний («Радикальна партія»), Назарій Редьква (ВО «Свобода»), Вікторія Шараськіна («Народний контроль»), Петро Ландяк («Громадянська позиція») і Назар Зелінка («Самопоміч»). Окрім того, Наталія Паньків і Андрій Шкула ввійшли до комісії автоматично, бо є головами профільних комісій, що мають безпосередній стосунок до обличчя Тернополя – містобудівної і земельної.

unnamed (2)
unnamed (2)

Окрім того, Сергій Надал запросив до участі двох громадських активістів, які дочекалися завершення засідання (о 18.30 – прим.). «За» були 38 обранців тернополян.

  • Проблема гостра і важлива, а тому перше засідання оголошую уже завтра, о 10 годині, - оголосив мер. – До зустрічі…

Напевно, він керувався принципом: «Якщо безлад не можна зупинити, то його треба очолити…». А тут – і справді, не все гаразд. Виступи активістів, доповідь головного архітектора міста, його відповіді на запитання депутатів, а потім – і виступи депутатів із цього питання тривали понад годину.

unnamed
unnamed

  • Мені уже видається, що причина усіх бід у Тернополі – це я, - каже головний архітектор Василь Бесага. – І підприємці пропонували свої рішення на сесію, і жителі районів приватної забудови… Сталося багато змін, а ми вже 2 роки товчемо воду у ступі…

Думки у залі звучали – різні, але більшість сходилася на тому, що зміни вносити треба, проте із врахуванням думки громади – задля збереження комфортного середовища у місті.

  • Уже в печінках сидять ті зміни, бо я, напевно, найбільше вникав останнім часом у цю тему, - каже голова земельної комісії Андрій Шкула. – Ну, не все добре із ним. Як на мене, головне зараз – зберегти зелені зони! Адже ми несемо відповідальність за це перед своїми дітьми…

Натомість Петро Ландяк наполягав на чіткому визначенні усіх формальних процедур, за якими мають вносити зміни та інші оновлення у Генплані. Власне, виявилося, що жодна із фракцій не була готовою – тут і зараз підтримувати запропонований проект.

На сесії наразі оголосили перерву – до завершення роботи комісії. Можливо, на тиждень-два. Тобто, коли депутати продовжать працювати – точно невідомо. Наразі читайте про найцікавіше на засіданні ТУТ, ТУТ і ТУТ та у наступних публікаціях «Терену».

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео