Віра Олександрович

Земельна комісія Тернопільської міськради «показала зуби» (відео, фото)

Відразу 11 «земельних» питань зняли із розгляду сесії Тернопільської міської ради сьогодні, 24 лютого. Причому зробили це за наполяганням депутатів, що входять до так званої земельної комісії.

Нагадаю, у порядку денному – понад 300 питань, причому понад 25 додали «із голосу» на початку засідання. Значна частина пунктів традиційно стосувалася землі. Проте виявилося, що частину із них не встигли розглянути на засіданні профільної комісії. А тому екс-голова цієї комісії Андрій Артимович запропонував зняти питання №№ 70, 90, 93, 111, 114, 115, 116, 117, 118, 119 і 148.

І хоча міський голова Сергій Надал був категорично проти такого кроку, перелічені питання таки зняли - 25 голосами «за». Окрім того, за ініціативи ініціаторів, зі списку «щезли» ще 4 «земельних» питання.

unnamed (28)
unnamed (28)

Додамо, міських депутатів перед засіданням сьогодні зустрічали кілька десятків підприємців, які пікетували мерію. Одні - вимагали зменшення податкової ставки єдиного податку, що через зростання мінімальної зарплати «стрибнула» вдвічі. Інші – переживали про збереження своїх торгових точок, а відтак – роботи. Були серед протестувальників і ті, хто хотів дочекатися ухвалення змін до Генплану Тернополя.

unnamed (26)
unnamed (26)

[embed]https://youtu.be/hSVzxEp8mCg[/embed]

Нагадаю, внесення змін до Генплану міста є найгострішим питанням порядку денного. Однак є серйозні сумніви, що до пункту №30 врешті дійдуть.

unnamed (29)
unnamed (29)

- Найскладніше питання сьогодні на сесії, - так прокоментував ситуацію очільник міста Сергій Надал. - І не зрозуміло ще, чи вдасться нам погодити його на цьому засіданні.

Сесія ще триває. Тож читайте про найцікавіше ТУТ і ТУТ та у наступних публікаціях «Терену».

Фото і відео автора

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео