Тернопільським батькам розповіли про смертельну гру (відео)

unnamed (3)

Уже тривалий період часу в Україні, а зокрема і на Тернопіллі, обговорюють гру із смертельними наслідками.

У соціальній мережі «вКонтакті» з’явилися спільноти із назвами« Синій кіт», «Тихий дім», «Море китів»,  «Розбуди мене о 4:20» та інші. У групи долучають дітей та підлітків, пропонують їм пройти смертельні квести. Тернопільська поліція проводить профілактичні бесіди із батьками, щоб ті слідкували за діяльністю своїх дітей у соцмережах та за їх поведінкою.

Із проблемою бореться кіберполіція. Однак, за рахунок того, що усі сервери смертельних спільнот знаходяться у Росії, правоохоронцям вдається заблокували лише сторінки адміністраторів, а не самі групи. Загалом перші згадки про цю гру з’явилися понад 2 роки тому. Так, умовами гри було спілкування із адміністраторами  вночі, порізи на руках та ногах, багато днів поспіль без сну. Внаслідок чого у дитини сплутується сон із реальністю. Останнім етапом гри є онлайн суїцид.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=s-q-fOgkbHs&feature=youtu.be[/embed]

Поліцейські рекомендують більше спілкуватися зі своїми дітьми, активно стежити за їхніми сторінками у соцмережах, розказувати усю правду про ці спільноти та так звану смертельну гру, адже увага та турбота батьків може вберегти дітей від участі у таких групах.

Також читайте ТУТ і ТУТ.

Вибір читачів за тиждень

Відео