Віра Олександрович

На бульварі Петлюри буде готель – тернополяни проти (фото, відео)

Петлюри (Copy)

Перспектива побачити під своїми вікнами готельно-розважальний комплекс лякає жителів «спального» району Тернополя. Люди кажуть: там і місця мало, і останні дерева зрубають. Натомість пропонують встановити пам’ятник.

Нагадаю, на засідання сесії міської ради, що відбулося 24 лютого, завітали відразу кілька груп активістів («Терен» докладно писав про те, що відбувалося у залі засідань, ТУТ, ТУТ і ТУТ). Були серед них і тернополяни з бульвару Петлюри.

[embed]https://youtu.be/TC9Qoyg7gA0[/embed]

Представниця ініціативної групи повідомила, що у тому мікрорайоні Тернополя – між вулицями Купчинського, Стуса, Корольова і 15 Квітня (дивіться на карту – прим.) фактично немає нормальної відпочинкової зони. А бульвар, що перетинає житловий «квадрат» майже по діагоналі, бульваром є лише на словах.

Петлюри_карта (Copy)
Петлюри_карта (Copy)

Забудовник прийшов на ділянку у жовтні минулого року, - каже активістка. – Громада відразу стривожилася. Тоді ми і виступили вперше проти, на нашу думку, незаконної забудови. Адже йдеться про порушення Закону «Про містобудування», зокрема, його 5-ї статті.

Тернополянка нагадала, що при складанні планів забудови цієї території ніхто не запитав думку громади, а також установ і закладів, розташованих поруч із ласим шматком землі.

Я вас дуже прошу послухати, бо – якщо ви своїх обов’язків не виконуєте, то ми мусимо вам про це нагадати, - зауважила жінка, коли помітила втрату інтересу до бульвару серед обранців тернополян. – Почуйте голос громади!

До речі, люди навіть не можуть дізнатися докладно, що там планують. Спершу говорили про готельно-розважальний комплекс на 9 поверхів. Потім – про житловий будинок. Але були чутки і про будівлю на 4-5 поверхів. Утім, навіть біля такої має бути стоянка для автомобілів, а також – можливість їм туди добратися.

А що ж громада хоче? Замість готельно-розважального комплексу на тому «острівці» люди бачать… пам’ятник Симону Петлюрі. Не більше, не менше. Мовляв, тоді український державний, військовий і політичний діяч, публіцист, літературний і театральний критик, а також - організатор українських збройних сил нарешті отримав належне вшанування у Тернополі.

Депутатам така пропозиція, напевно, сподобалася, бо вони дали 40 «за», аби комісія із містобудування та архітектури розібралася у проблемі і повідомила свої висновки. Тепер доведеться чекати результату…

Депутати6 (Copy)
Депутати6 (Copy)

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео