Віра Олександрович

Що дасть тернополянам ліберальний Податковий кодекс (фото, відео)

Круглий стіл1

Зменшити кількість податків, забезпечити сприяння малому і середньому бізнесу, а також реорганізувати податкову – основні завдання, які ставлять перед собою розробники проекту ліберального Податкового кодексу України.

«Круглий стіл» із питань обговорення пропозицій, розроблених фахівцями Асоціації платників податків України, відбувся сьогодні, 14 березня, у конференц-залі Центру євростудій Тернопільського економічного університету (ТНЕУ). Участь у заході взяли: голова обласної держадміністрації Степан Барна, міський голова Тернополя Сергій Надал, керівник Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат, представники місцевого бізнесу і громадських організацій. Спеціально приїхав і Президент Асоціації платників податків України Грігол Катамадзе.

[embed]https://youtu.be/Qy7d0c3FXJ8[/embed]

Гість визнав - податкова система України наразі є недосконалою. Це заважає  інвестиційній привабливості нашої держави, причому як із боку платників податків України, так і іноземних інвесторів. Тож у неї слід негайно внести зміни, що відповідають вимогам сьогодення. Система повинна стати гнучкою і швидко реагувати на зміни в суспільстві та економіці держави, наголошує він.

[embed]https://youtu.be/22A7ZuEs9Sc[/embed]

Дискусії триватимуть до середини квітня. На думку Грігола Катамадзе, ухвалити новий Податковий кодекс України варто принаймні за півроку до початку нового - 2018 року, аби люди встигли звикнути до нових норм, що почнуть діяти вже із 1 січня.

Катамадзе
Катамадзе

- Проект Податкового кодексу України, який ми привезли сьогодні, майже на 70% відрізняється від того варіанту, який ми вже у вас репрезентували, - каже гість. - Він пройшов широке громадське обговорення, був поданий у законодавчий орган за півроку, як цього вимагають Бюджетний і Податковий кодекси України.

До слова, в Асоціації платників податків України досі працюють над подальшим вдосконаленням проекту Кодексу. Тому вони й ініціювали діалог і співпрацю з усіма, хто хоче надати раціональні пропозиції і зробити податкове законодавство справді ліберальним. Тому і здійснюють зараз Всеукраїнський тур. Пропозицій очікують і від тернополян, і від місцевої влади. Наші очільники запевнили, що до цього цілком готові.

Барна_Катамадзе
Барна_Катамадзе

Наприклад, у Тернополі ставки податків для малого бізнесу цього року не робили максимальними. Мета була простою: аби бюджет не постраждав і підприємці не почувалися під зайвим тиском. Але сприяти планують лише тим бізнесменам, які чесно ведуть свою справу і сплачують усі податки.

[embed]https://youtu.be/AEuOeCt2bxs[/embed]

В Асоціації платників податків України дають можливість усім охочим ознайомитися зі змінами, внесеними у проект Кодексу. Більше того, експерти будуть дуже вдячні кожному за надані зауваження, пропозиції і побажання. Їх прийматимуть до 1 квітня 2017 року. А розібратися у всьому просто – треба лише зайти за посиланнями, поданими нижче.

Фото і відео автора

Довідка. ПОДАТКОВИЙ КОДЕКС УКРАЇНИ (ПРОЕКТ )

ОНОВЛЕНІ КОМЕНТАРІ ДО ОСНОВНИХ ПОЛОЖЕНЬ ПРОЕКТУ ПОДАТКОВОГО КОДЕКСУ УКРАЇНИ

СТАНОМ НА 09 БЕРЕЗНЯ 2017 РОКУ ВЖЕ ОПРАЦЬОВАНІ ОКРЕМІ ПРОПОЗИЦІЇ УЧАСНИКІВ ОБГОВОРЕННЯ ПРОЕКТУ, І ЯК НАСЛІДОК, НОРМИ ПРОЕКТУ КОДЕКСУ В НОВІЙ РЕДАКЦІЇ.

РОЗДІЛ VII. ПЛАТЕЖІ ЗА ВИКОРИСТАННЯ ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ (в новій редакції)

РОЗДІЛ VIII ПОДАТОК НА НЕРУХОМІСТЬ (В НОВІЙ РЕДАКЦІЇ)

ПОДАТОК НА ДОХОДИ ФІЗИЧНИХ ОСІБ (В НОВІЙ РЕДАКЦІЇ)

РОЗДІЛ III. ПОДАТОК НА ВИВЕДЕНИЙ КАПІТАЛ (автори редакції – експерти з питань оподаткування Т.Шевцова та О.Шемяткін)

 

Вибір читачів за тиждень

Відео