Оксана Бучко

Із тернопільського парку «Національного відродження» під час реконструкції хочуть витіснити радянську тінь

17797558_1284162111674122_1180953621_o-655x333

Зручності для активного відпочинку дітей та дорослих у різні сезони хочуть облаштувати у парку «Національного відродження».  Проект реконструкції розробили представники ГО Urban.te на основі пропозицій архітекторів різних міст України,які відвідали березневий воркшоп у Тернополі.

У парку хочуть позбутись від занедбаності та радянської тіні.  Також звертають увагу на проблему втручання на територію забудовників. У той же час планують підкреслити різноманітність парку, красиві краєвиди та затишну атмосферу.

Розробники пропонують влаштувати у парку сад «дощової води», майданчики для вигулу і тренування собак, відкритий тенісний корт, пікнік-зони. Також хочуть реконструювати сучасний фонтан, біля якого взимку встановлюватимуть новорічну ялинку та каток. Влітку для відвідувачів планують поставити лежаки на південному схилі, вільному від дерев. Також є ідея облаштувати екоготель.

Багато можливостей у парку хочуть дати любителям спорту. Це канат для спуску, поляни для занять йогою, трампліни, «труби» для велосипедистів та сноубордистів, доріжки для теренкуру. У планах - накриття Співочого поля, другорядних алей, оновлення атракціонів, заміна освітлення, розроблення брендування та ознакування території, будівництво багаторівневого паркінгу.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео