Віра Олександрович

Як і куди буде рухатися Тернопілля, уже - не таємниця (фото, відео)

Один із найголовніших для Тернопілля документів - Програму соціально-економічного і культурного розвитку області на 2017 рік прийняли обласні депутати.

Зробили вони це на сесії 10 травня, докладно перед цим обговоривши проект і внісши свої пропозиції. А передував цьому звіт обласної держадміністрації про виконання заходів Стратегії розвитку Тернопільщини до 2020 року, точніше – справ, що припали на минулий рік. Доповідала із цього питання керівник обласного департаменту економічного розвитку і торгівлі Галина Воляник.

  • Торік в області лише за кошти із державного бюджету реалізували 360 різних проектів, на загальну суму понад мільярд гривень, - каже вона. – У результаті, в експлуатацію ввели низку об’єктів, які дозволили поліпшити надання послуг у сфері освіти, охорони здоров’я, культури і спорту.
[embed]https://youtu.be/yFbPrLqnFs8[/embed]

Врешті її звіт обранці краян взяли до відома. А після того більшістю голосів підтримали проект Програми соціально-економічного і культурного розвитку області на 2017 рік, який теж представила Галина Воляник. Цей документ розробили заради створення умов для динамічного, збалансованого розвитку регіону, наголосила вона.

unnamed (18)
unnamed (18)

  • На розвиток підприємництва ми розраховуємо залучити кошти не лише із обласного і державного бюджету, а й очікуємо на підтримку німецько-українського фонду і Європейського банку реконструкції і розвитку, - говорить Галина Воляник.

Обласні чиновники уточнили: нова Програма спрямована на активізацію економічного розвитку усіх галузей господарського комплексу краю, збільшення їх інвестиційної та інноваційної складової, подальший розвиток малого і середнього бізнесу тощо. Серед пріоритетів і цього року залишаються охорона здоров’я і освіта, а також - ремонт і реконструкція доріг.

unnamed (20)
unnamed (20)

  • Фінансування заходів обласних цільових програм здійснюватиметься із урахуванням реальних можливостей державного, обласного та інших місцевих бюджетів, а також виділених фінансових ресурсів підприємств, інвесторів і міжнародних організацій, - уточнила чиновниця. - У разі внесення змін до бюджетів усіх рівнів або фінансових можливостей підприємств, інвесторів і міжнародних організацій обсяги фінансування обласних цільових програм ми будемо, звісно ж, переглядати.

Про те, що також відбувалося на сесії, читайте ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео