В Тернополі вже вдруге депутати не можуть потрапити на сесію міської ради (відео)

 Сьогодні мала продовжити роботу сесія Тернопільської міської ради, яку попереднього разу було перенесено через відсутність кворуму.

Під стінами будівлі зібралося чимало депутів, тернополян та правоохоронців. Останні були налаштовані на протиправні дії з боку блокувальників міської ради та мітингуючих.

Прибічники партії ВО «Свобода», які приїхали «під сесію» з інших міст України блокували вхід до адмінбудівлі та провокували протестувальників та прихильників опальних депутатів різноманітними гаслами.

В час, коли мала розпочатись сесія міськради до будівлі ТМР зайшли кінологи з собаками і сповістили тернополян про замінування держустанови. Засідання відтягувалось, а прибічники Сороколіта, Турського і Навроцького вимагали зустрічі з мером міста і просили, щоб той вийшов до людей.

Незважаючи на «замінування» та блокування приміщення міської ради, депутати виявили бажання працювати. Коли ж стало відомо, що сесія може не відбутися, Віктор Шумада зініціював відкрите засідання, почав збір підписів.

Згодом на сходи все ж вийшов Сергій Надал. Мер пояснив, що кворуму немає: наразі не зареєструвалось навіть 22 депутати, тож сесію провести неможливо.

Очільник міста був готовий піти на компроміс та працювати навіть на сходах, але щось пішло не так.

[embed]https://youtu.be/8lRWsCzr7QI[/embed]

Штовханина і шарпанина у натовпі не привели до вирішення проблеми. А будівлю так і не «розмінували».

До речі саме «розмінування» було дуже дивним, бо евакуація під час цього так і не відбулася. З будівлі міськради нікого не виводили.

Відео: Богдан КОЛЕСОВ

 

Вибір читачів за тиждень

Відео