Віра Олександрович

У Тернополі найкращими були українські і болгарські кінологи (фото)

DSC_0733 (Copy)

Учасників III Міжнародних змагань кінологічних команд нагородили керівники фіскальної служби області і Тернопільської митниці ДФС.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Нагадаю, на базі Тернопільського національного економічного університету III-ті Міжнародні змагання кінологічних команд Україна-2017 із пошуку наркотичних засобів, зброї, набоїв, тютюнових виробів завершилися учора, 12 травня. Проводила такий турнір Державна фіскальна служба України.

Упродовж двох днів «майстерність» своїх чотирилапих підопічних демонстрували кінологи митних служб 10-ти країн (про це докладно читайте ТУТприм.), а також - правоохоронних органів та організацій України, зокрема Державної прикордонної служби, Національної поліції, Служби авіаційної безпеки Державного підприємства міжнародного аеропорту «Бориспіль», Державної фіскальної служби України, - кажуть у податковій.

Кінологічні команди змагалися у пошуку і виявленні тютюнових виробів, зброї і набоїв, наркотичних засобів серед речей та схованих у транспортних засобах і приміщеннях, демонстрували свої вміння і навички у виконанні завдань вихователів та слухняності.

За результатами змагань перші призові місця, відповідно до категорій, посіли команди Державної фіскальної служби України, Служба авіаційної безпеки Державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Бориспіль», а також команда Республіки Болгарія.

Другі та треті місця у здобули:

II місце (пошук тютюнових виробів) – команда Республіки Молдова;

II місце (пошук зброї та набоїв) – команда Державної прикордонної служби України;

II місце (пошук наркотичних засобів) – команда ДФС України;

III місце (пошук тютюнових виробів) – команда Республіки Польща;

III місце (пошук наркотичних засобів) – команда ДФС України;

III місце (пошук зброї та набоїв) – команда ДФС України.

Переможців урочисто нагородили і привітали в. о. начальника Головного управління ДФС у Тернопільській області Марія Мельник і начальник Тернопільської митниці ДФС Оксана Антонович. Вони, зокрема, відзначили велику практичну користь подібних змагань.

Змагання такого рівня - надзвичайно важлива подія для розвитку кінологічного напрямку ДФС, - вважає Оксана Антонович. - Впевнена, що кінологічні команди, пройшовши всі етапи змагань, здобули новий досвід професійної підготовки і показали  майстерність, навики застосування службових собак  в оперативному виявленні та припиненні контрабанди наркотичних засобів, психотропних речовин, зброї, набоїв, тютюнових виробів, а також інших товарів, що незаконно переміщуються через митний кордон.

DSC_0593 (Copy)
DSC_0593 (Copy)

Підбиваючи підсумки змагань, Марія Мельник відзначила позитивні результати багатомісячних наполегливих тренувань кожного із учасників і відмінну роботу кінологів. Адже яким би розумним не був собака, його ще потрібно навчити, розвинути і закріпити необхідні робочі якості.

Саме кінологи знають, що собака – не тільки найкращий друг, а й вірний захисник людини і надійний помічник під час виконання службових обов’язків, - додає вона.

DSC_0680 (Copy)
DSC_0680 (Copy)

Нагадаємо, на Тернопільській митниці ДФС також несе службу пес породи золотистий ретривер на кличку Кріштіану Роналду (читайте ТУТ і ТУТприм.).

Фото, надані Відділом організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області

Вибір читачів за тиждень

Відео