Орест Сарматський

Українські журналісти мандрують на Тернопільщині старим кордоном (фоторепортаж)

t01 (Copy)

«Тransimperia. Мандрівка старим кордоном» - за такою назвою на Тернопільщині напередодні стартував прес-тур за участю журналістів провідних ЗМІ України. 

Про це повідомляє кореспондент «ТЕРЕНу», який – серед учасників дводенного прес-туру.

- Хочемо показати територію старих кордонів, історія якої пройшла через різні імперії. Можливо, для декого з журналістів буде момент руйнування стереотипів щодо історичного минулого нашого краю. Але для нас це важливий і чи не єдиновірний напрям брендування Тернопільщини, її самоідентифікація, туристичний бренд, вагомий для розвитку в’їзного і внутрішнього туризму. Таким чином прагнемо показати маловідомі туристично-привабливі об’єкти області, привернути увагу до краєзнавчих досліджень, щоб кожен турист мав можливість більше дізнатися про історико-географічне минуле, - розповіла перед початком прес-туру голова громадської організації «Туристична асоціація Тернопільщини» Наталія Волощук.

У перший день подорожі журналісти мандрували колишнім польсько-литовським і австрійсько-російським кордонами, що проходили територією краю. Учасники прес-туру відвідали храм святого Юрія у Чернихівцях, оглянули пам’ятник на могилі отця Степана Качали, засновника «Просвіти», церкву у Токах, де збереглися самобутні килими та тутешній замок. Того ж дня журналісти відвідали колишню прикордонну станцію Автро-Угорської імперії у Підволочиську, пройшли Хресну Дорогу на Святій Горі у Полупанівці, дізналися про цікаві факти з життя режисера та актора Леся Курбаса у його музеї, що в Старому Скалаті, сфотографували Скалатський замок.

Сьогодні журналісти-мандрівники побувають на місці боїв Першої світової, вийдуть на панівні висоти, звідки коригувався вогонь артилерії, відвідають напівзруйновані траншеї, довготривалі вогневі точки, залишки кулеметних гнізд.

Тож у програмі прес-туру – відвідини замків, сакральних пам’яток, місце поховання 190 чехословацьких воїнів, які загинули 100 років тому під Калинівкою Зборівського району у бою з австро-німецьким військом.

Про це – згодом на нашому сайті.

t02 (Copy)
t02 (Copy)

t03 (Copy)
t03 (Copy)

t04 (Copy)
t04 (Copy)

t05 (Copy)
t05 (Copy)

t06 (Copy)
t06 (Copy)

t07 (Copy)
t07 (Copy)

t08 (Copy)
t08 (Copy)

t09 (Copy)
t09 (Copy)

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео