Оксана Бучко

Учнівський та студентський квитки не даватимуть пільг на проїзд у Тернополі

unnamed (16)

Електронну картку тернополянина рекомендують придбати в школах для пільгового проїзду учнів в громадському транспорті в Тернополі. Без наявності такої картки оплата по місту з 1 вересня буде здійснюватись у повній вартості, повідомляють у міськраді.

Рішення про впровадження автоматизованої системи оплати проїзду прийняли на засіданні виконкому наприкінці квітня. У документі йдеться, що квиток буде виготовлений у формі електронного гаманця, тобто його можна поповнювати.

Для виготовлення квитка потрібно подати заповнену батьками анкету, фото учня та чек з оплатою у сумі 57 гривень. Кошти ідуть на виготовлення пластикової картки. На сьогодні пільги для учнів діють на основі учнівського квитка, який коштував лише 2 грн.

- Пільговий проїзд існував досі без цієї картки і 57 грн з кожного . Чому далі так не може бути? Кількість школярів і студентів Тернополя помножити на 57 грн. Це гроші з повітря, - пише у Facebook користувач  Tsyapa Andriy.

Таке нововведення дасть змогу вести облік пільговиків, пояснюють доцільність проекту в управління транспорту. Запроваджують електронний квиток на основі програми, конкурс у якій на технічну реалізацію виграло ТОВ «Системний зв’язок».

- Впровадження електронного квитка у громадському транспорті Тернополя є суспільно зумовленим, оскільки часто тернополяни висловлювали бажання отримувати достовірну інформацію щодо реальних доходів та витрат перевізників, щоб платити об’єктивну ціну за проїзд, - пояснює начальник управління транспорту, комунікацій та зв’язку Ігор Мединський.

Електронні квитки замінять не лише учнівський, а й студентський.  Також пільгами у транспорті за допомогою електронної картки тернополянина користуватимуться інші соціально-незахищені категорії тернополян .

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео