Віра Олександрович

До чого слід готуватися тернопільським підприємцям, розповіла Наталія Рус (відео)

У вас ще не було інспектора із управління Держпраці? Не розслабляйтеся! Скоро таких перевіряючих буде набагато більше – вистачить на всіх. І спеціальні дозволи та документальні підстави цим інспекторам уже будуть не потрібні.

Про це повідомила начальник управління Держпраці в області Наталія Рус під час засідання колегії обласної державної адміністрації 31 травня (про те, що звучало на колегії, також читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТприм.).

  • У нас – 11 інспекторів. Окрім того, у них – обмежені можливості для перевірки, - каже вона. – Перевірки – планові, а тому підприємець знає про них завчасно. В іншому разі  ми мали право прийти на підприємство чи фірму тільки із доказами порушень, тобто чіткими підставами «на руках».

Незабаром стануться серйозні зміни, передбачені процесом децентралізації. Контролюючу функцію, за словами пані Рус, цілком передадуть безпосередньо на місця. Причому новим інспекторам уже не треба буде підстав для того, аби до вас прийти.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=2rPFSWNwxTk&feature=youtu.be[/embed]

Відтак в управління Держпраці в області залишаться лише функції методичного супроводу інспекторів, які працюватимуть в усіх органах самоврядування. З інспекційною перевіркою фахівець із відповідним посвідченням зможе прийти будь-коли.

  • Ось тому ми із 16 травня призупинили перевірки, - підсумовує Наталія Рус. – Чекаємо на введення новацій. Наприклад, у всіх інспекторів мають бути уніфіковані посвідчення. Ми ж надалі займатимемося підготовкою таких фахівців.

До речі, аби уникнути можливості шахрайства, в Україні створять Єдиний реєстр інспекторів, які працюватимуть в органах місцевого самоврядування. Тож будь-хто зможе перевірити дані, вказані на іменному посвідченні із інформацією із реєстру, а тоді допустити справжнього інспектора до перевірки.

Фото і відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео