Віра Олександрович

Діти-діти, де вас подіти? На Тернопільщині путівки у табори коштують до 200 грн за один день

діти-табір

Фінансування на проведення оздоровчої кампанії у 2017 році на Тернопіллі вдалося збільшити. До того ж, путівки до місцевих літніх таборів – найдешевші в Україні.

Про це повідомив начальник відділу сім’ї та молоді облдержадміністрації Ігор Чорний під час засідання колегії обласної державної адміністрації 31 травня (про те, що звучало на колегії, також читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТприм.).

- Протягом 2017 року оздоровленням і відпочинком запланували охопити 59 тисяч 816 дітей шкільного віку, - каже чиновник. - Це - близько половини від їх загальної кількості. При цьому ми хочемо оздоровити 100% дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Відбулася процедура закупівлі путівок через систему «ProZorro».

Чорний_зліва
Чорний_зліва

Іншим дітям із пільгових категорій у санаторії і табори пощастить потрапити менше. Так, на оздоровлення і відпочинок можуть розраховувати 70% дітей із багатодітних і малозабезпечених сімей.

- Загалом протягом 2017 року за кошти обласного бюджету ми охопимо оздоровчими послугами понад 1300 дітей із пільгових категорій, - уточнив Ігор Чорний. - Адже на проведення оздоровчої кампанії передбачили 5 млн. 900 тис. грн із обласного бюджету. У місцевих бюджетах з тією ж метою відклали 3 млн 370 тис. 760 грн - на проведення оздоровчої кампанії і 280 тис. грн - на підготовку дитячих таборів.

Окрім того, на літній дитячий відпочинок 1 млн 221 тис. 300 грн виділили із бюджетів об’єднаних територіальних громад краю.

- Планується також залучення 9 млн. 287 тис. грн позабюджетних коштів на організацію оздоровлення і відпочинку дітей області. Це - профспілкові кошти, кошти підприємств і батьківська плата, - додає Ігор Чорний. - Варто зазначити, що у цьому році ми суттєво збільшили кошти на оздоровчу кампанію з місцевих бюджетів. Найменшу суму наразі заклали у Підгаєцькому і Монастириському районах - 40 і 42 тис. грн. відповідно.

Колегія5
Колегія5

До речі, в області нині проживає 119 451 дитина шкільного віку. Причому 62 108 дітей із цього числа належать до пільгових категорій: 785 дітей - діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, 21 211 - із багатодітних і малозабезпечених сімей, 2 123 дітей-інвалідів, 4 083  дітей, які постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи, 18 620 дітей, які перебувають на диспансерному обліку, 7 442 творчих і обдарованих дитини, а також 5 318 дітей працівників АПК і соціальної сфери села, 25 бездоглядних дітей, 224 дітей-переселенців, а також 2 239 дітей, батьки яких є учасниками АТО.

- У 2017 році в області планують розпочати роботу 377 закладів оздоровлення і відпочинку, - підсумовує пан Чорний. - Серед них: 9 стаціонарних заміських закладів оздоровлення і відпочинку, 5 дитячих санаторіїв, 345 мовних і таборів із денним перебуванням  дітей, 4 табори праці та відпочинку, а також 14 наметових містечок. Причому вартість перебування дітей у дитячих закладах області є найнижчою в Україні і становить від 180 до 200 грн/ліжко/день.

Варто додати, що завдяки спільним зусиллям прокуратури Тернопільської області, обласної держадміністрації, Шумської райдержадміністрації і Шумської райради оздоровчий заклад «Дивосвіт» (колишній «Гайдарівець») – у с. Кутянка перевели у комунальну власність району. Після трирічної перерви табір планують запустити влітку 2017 року.

Фото із відкритих джерел

Довідка. Задля оперативного реагування і вирішення проблемних питань, які виникатимуть під час оздоровчої кампанії у відділі сім’ї та молоді ОДА із 25 травня працює «гаряча лінія» - 23-49-77.

Вибір читачів за тиждень

Відео