ТОП-10 книг, які обов'язково треба прочитати цього літа

Безымянный4

Тернополянка Анна Лисенко віддавна захоплюється читанням книг. Нині дівчина введе свій блог в instagram та має канал на youtube, де ділиться зі своїми підписниками враженнями від прочитаних книг та дає рекомендації, що варте уваги, а що ні.

Спеціально для ТЕРЕНу Анна Лисенко склала топ-10 книг, які варто перечитати за це літо.

Безымянный2
Безымянный2

  1. «Літня книжка» Туве Янсон

Атмосферна книга, що цілком відповідає своїй назві. Книга про літо, дружбу, втрати, і про те, як їх пережити. Головна героїня, Софія, разом з бабусею проводять літо на майже безлюдному острові. Вони багато говорять, шукають собі пригоди і вчаться жити із усмішкою на обличчі.

  1. «Ще літо, але вже все зрозуміло» В. Карпюк

Літо – час для легких книг. Саме такими для мене є збірки оповідань і, зокрема, збірка Василя Карпюка «Ще літо, але вже все зрозуміло». В книзі оповідання перетікають із одного в інше. Із весни в літо, і далі. Книга чудово пасуватиме до ранкового горнятка кави.

  1. «Кульбабове вино» Рей Бредбері

Це розповідь про літні пригоди Дугласа та його брата Тома. Здавалося б, що книга про дитячі пригоди повинна бути розважальною, але ж ні. Вам доведеться час від часу зупинятись і обдумувати прочитане. Воно до болю близьке і знайоме з дитинства.

  1. «Заговорено на любов» Катя Бабкіна

Літо – це поезія. І цього літа про любов, природу і сутність речей віршує Катя Бабкіна. Квітуча обкладинка і неймовірні поетичні рядки забарвлять будь-який літній вечір.

 

Безымянный 3
Безымянный 3

  1. «Чоловік, який сплутав дружину з капелюхом» Олівер Сакс

Захоплюючий нон-фікшн від знаменитого лікаря-невролога Олівера Сакса. В цій книзі він розповідає про нетипові ситуації в його медичній практиці. Ці історії настільки надзвичайні, що деколи складно повірити, що вони реальні.

  1. «10 успішних українських брендів» Б. Ославський

Це книга про 10 успішних українських компаній. Скільки разів ми чули про успіх Apple чи Zara, але невже в Україні немає жодного успішного бренду. Автор книги не лише доводить, що вони є, але й розповідає історії їх успіху.

  1. «Царівна» Ольга Кобилянська

Пам’ятаєте шкільні списки літератури на літо? Школа давно позаду, але звичка читати класику – назавжди. Цього літа я обираю Ольгу Кобилянську та її «Царівну». Роман про жінку. Про її роль в суспільстві, про її кохання та жагу до життя.

  1. «Фієста. І сходить сонце» Ернест Хемінгвей

А ще цього літа не варто забувати про Ернеста Хемінгуея. У видавництві «Старого Лева» вийшла друком його книга «Фієста. І сходить сонце» українською в перекладі Віктора Морозова. Бездоганне оформлення і переклад – це те, що надихає.

  1. «Коханець леді Чаттерлей» Девід Герберт Лоуренс

Ще одна запаморочлива новинка цього літа. Книга, до речі 18+. Чуттєві еротичні сцени і особливі ілюстрації додадуть пікантності цього літа. Що цікаво, ілюстрації робила наша «Аграфка», але для іспанського видання. Саме ці ілюстрації оздоблюють і український примірник.

  1. «Старшокласниця. Першокурсниця» Анастасія Левкова

Книга про «вже не школярку, але ще не студентку» від Анастасії Левкової. Книгу позиціонують, як роман для підлітків, хоча, на мою думку, він чудово підійде не лише підліткам, але й тим, хто, як і авторка, закінчив школу на початку двотисячних. Отож, укрсучліту цього літа бути!

Фото із власного архіву Анни Лисенко

Вибір читачів за тиждень

Відео