Віра Олександрович

Мораторій на перевірки «розслабив» бізнесменів, вважають на Тернопіллі (відео, фото)

Чи комфортно нині працювати бізнесу на Тернопіллі? Що треба зробили для налагодження належної співпраці підприємців із контролюючими і державними органами?

Відповіді на ці та інші складні запитання шукала доволі представницька аудиторія. Зустріч «Бізнес і влада: ефективний діалог заради розвитку підприємництва та торгівлі» відбулася у Тернополі сьогодні, 13 червня.

Модератором заходу у конференц-залі готелю «Авалон» був Ігор Бураковський – голова правління ГО «Інститут економічних досліджень і політичних консультацій».

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=sBZs-TSXWk8&feature=youtu.be[/embed]

Нагадаємо, «Програму розвитку малого і середнього підприємництва у Тернопільській області на 2017-2018 роки» розробили відповідно до Стратегії розвитку малого і середнього підприємництва в області на 2016-2020 рр. Основною метою цих документів є створення цілісної і ефективної системи підтримки малого і середнього бізнесу, а також формування сприятливих умов для його сталого подальшого розвитку. Адже у результаті цього очікують зростання зайнятості і покращення добробуту населення.

До основних завдань Програми належить сприяння розвитку діалогу між бізнесом і владою. У ньому вбачають важливу передумову для створення сприятливого бізнес-середовища і покращення якості бізнес-процесів. Саме для виконання цього завдання і відбулася зустріч керівництва обласної держадміністрації із керівниками територіальних органів виконавчої влади, а також представниками бізнесу і громадськості.

[embed]https://youtu.be/zUVtqGvPs4I[/embed]

Захід цього разу організували у формі діалогу. Тож була можливість обговорити напрямки реалізації Державної політики територіальними органами виконавчої влади. Присутні натомість озвучили учасникам заходу проблемні питання, що виникають під час розвитку бізнесу і пошуку шляхів вирішення негараздів. Одним із доповідачів був і начальник Головного управління Держпродспоживслужби в області Василь Хомінець. Адже контроль за дотриманням законодавства у сфері функцій, які нині виконують управління Держпродспоживслужби, Держпраці та органів фіскальної служби, повинен бути за будь-яких умов.

unnamed (21)
unnamed (21)

  • Нагадаю, сьогодні на управління Держпродспоживлужби у Тернопільській області поклали цілий ряд серйозних завдань, - каже він. – Наш вплив розповсюджується на багато галузей і сфер – від ветеринарної медицини і безпечності харчових продуктів до захисту метрологічного нагляду і сфери дотримання вимог щодо формування встановлення, а також застосування державних регульованих цін.

Василь Хомінець зауважив, що далеко не всі підприємці ще розуміють всю відповідальність, яку вони несуть перед споживачем. До того ж, багатьох бізнесменів «розслабив» мораторій на перевірки, що діяв у державі. Проте, оскільки ми йдемо до Європи, то маємо грати за тими ж правилами, які уже давно працюють там.

unnamed (19)
unnamed (19)

Про те, що ще відбувалося у конференц-залі готелю «Авалон», читайте на «Терені» згодом.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео