Віра Олександрович

Життя у борг: тернопільські підприємці віддають те, що винні

Гроші_борг

На Тернопільщині 34,8 млн грн уже спрямували до бюджету в рахунок погашення податкового боргу.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області. Про те, як нині працюється тернопільському бізнесу, докладно читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Зменшення сум податкового боргу і, відповідно, наповнення бюджетів усіх рівнів залишається одним із пріоритетів роботи фіскальної служби у 2017 році, - каже начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат. - Тому зусилля працівників ДФС області спрямовані на активізацію роботи щодо зменшення заборгованості представників бізнесу перед бюджетом і на вжиття заходів щодо упередження виникнення такої заборгованості.

Як зазначив пан Комендат, за п’ять місяців поточного року податковий борг до зведеного бюджету вдалося зменшити на 53,7 млн грн. Тож на початку червня він становив 279,4 млн грн. До місцевого бюджету сума боргу наразі складає 67,2 млн грн. Порівняно із початком року він зменшився на 89,7 млн грн.

За результатами роботи у травні вдалося забезпечити зменшення податкового боргу до зведеного бюджету на 400 тис. грн, - уточнює Ігор Комендат.

За п’ять місяців цього року у рахунок погашення податкового боргу до зведеного бюджету спрямували 34,8 млн грн, у тому числі до державного – 21,6 млн грн. Лише у травні сплатили до зведеного бюджету 6,7 млн грн. Із них до держбюджету – 3,9 млн грн.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео