Віра Олександрович

Бізнес і влада: чи зможуть вони домовитися на Тернопільщині (фото, відео)

«Ми робимо все, аби сприяти бізнесу і знизити вплив фактору корупційної складової» - кажуть обласні чиновники і представники контролюючих органів. «Так, поступ є, але співпраця між підприємцями і владою мала б бути вагомішою» - наполягають бізнесмени, які давно працюють на Тернопіллі.

Нагадаю, конференція «Бізнес і влада: ефективний діалог заради розвитку підприємництва та торгівлі», організована Тернопільською обласною держадміністрацією та Інститутом економічних досліджень і політичних консультацій, відбулася сьогодні, 13 червня. Про те, що також відбувалося у конференц-залі готелю «Авалон», читайте ТУТ і ТУТ.

[embed]https://youtu.be/O_HToI9A73k[/embed]

Учасники заходу, окрім іншого, обговорили ефективні умови розвитку підприємництва через спрощення процедур торгівлі, врахування очікувань бізнесу під час реалізації державної політики Державної фіскальної служби (ДФС) в області, Тернопільської митниці ДФС, Держпродспоживслужби та управлінням  Держпраці в області.

unnamed (1)
unnamed (1)

  • В умовах реформування вкрай важливим є те, якою є податкова система. Адже саме це значною мірою визначає: чи хотітиме як український, так і міжнародний бізнес інвестувати в нашу область, створювати тут нові робочі місця, - каже начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат. - Саме тому, перебудовуючи податкову політику, ми всі повинні бути відповідальними і знайти модель, що, забезпечивши зниження податків для бізнесу, також забезпечить належне фінансування Тернопілля і країни в цілому. Зокрема, йдеться про забезпечення соціальної сфери, освіти, охорони здоров`я тощо.
  • unnamed (2)
    unnamed (2)

Однією із найважливіших ініціатив Державної фіскальної служби, яка отримала підтримку, є збільшення розміру мінімальної зарплати. На думку пана Комендата, це є одним із кроків на шляху до виведення економіки із тіні, а також повного знищення такого явища, як «зарплата у конвертах», і збільшення надходжень до бюджету.

  • До кінця року ДФС України планує зробити так, щоб усі сервіси і послуги, довідки, витяги, які нині надає ДФС, можна було отримати через «Електронний кабінет», тобто без прямого контакту платника із посадовою особою, - додає Ігор Комендат. - Таким чином, можна буде цілком виключити можливий фактор корупційної складової, який є при безпосередньому спілкуванні.
  • unnamed (3)
    unnamed (3)

Успіхами у впровадженні електронного документообігу поділилася і начальник Тернопільської митниці ДФС Оксана Антонович. Вона також розповіла про основні показники роботи Тернопільської митниці за п’ять місяців цього року.

unnamed
unnamed

  • Завдяки співпраці із представниками бізнесу у цьому році до Тернопільської митниці ДФС уже надійшло 496 млн гривень митних платежів, що на 113% більше, ніж за аналогічний період минулого року, - уточнює вона. – Відповідно, до місцевого бюджету митниця перерахувала 54 мільйони гривень, а це, в свою чергу, чималі кошти, передбачені на реконструкцію та поточний ремонт автомобільних доріг нашого краю.
[embed]https://youtu.be/aGvVnciRmkA[/embed]

Зрештою, вона запевнила: фахівці Тернопільської митниці ДФС і надалі робитимуть усе для того, щоб  на теренах нашого краю здійснювати зовнішньоекономічну діяльність було легко і комфортно. Власне, про поліпшення середовища для розвитку і ведення бізнесу зауважували і місцеві підприємці, які також брали участь у «круглому столі».

[embed]https://youtu.be/4OogRRKF4vk[/embed]

Визнають підприємці і те, що чимало проблем вимагають вирішення на центральному рівні. Тож на місцевому рівні дечому зарадити неможливо.

[embed]https://youtu.be/g2gxSHOrEaE[/embed] [embed]https://www.youtube.com/watch?v=rsvam1jJH4A&feature=youtu.be[/embed]

Може, ця зустріч і не дасть вагомого ефекту – вже і відразу, але побідні діалоги зайвими не бувають, підкреслили учасники «круглого столу».

Фото і відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео