Віра Олександрович

«Золоту» медаль із Києва привіз звичайний тернопільський… дитсадок (відео)

Колегія

Фахівці дошкільної освіти із Тернопільщини постійно перемагають у престижних конкурсах та виставках. Попри проблеми, що нині лихоманять усю освітянську галузь, наші педагоги і вихователі доводять - вони готові до змін та інновацій.

Про це під час засідання колегії управління освіти і науки Тернопільської обласної держадміністрації розповіла головний спеціаліст обласного управління освіти і науки Надія Голод.

[embed]https://youtu.be/yOie2oAaZb8[/embed]

- Вихованням дошкільнят в області опікуються 3 тисячі 517 педагогічних працівників, - каже вона. – Наші фахівці весь час беруть активну участь у конкурсах і виставках, а саме: «Вихователь року» і «Кращий дошкільний навчальний заклад».

Так, на Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти», що проходила у Києві, Тернопільський дошкільний навчальний заклад (ДНЗ) № 6 (вул. Протасевича, 8а – прим.) у номінації «Розробка і впровадження інноваційних технологій у навчально-виховний процес» виборов призове місце. Відтак, отримав нагороду Академії педагогічних наук України – «золоту» медаль.

- Натомість дипломом лауреата Всеукраїнського огляду-конкурсу досвіду роботи управлінь освіти і дошкільних навчальних закладів із питань організації розвитку дошкільної освіти нагородили начальника відділу із питань освіти, молоді і спорту Заліщицької районної держадміністрації Надію Підгреб’я, - додає пані Голод. – А премією Верховної Ради нагородили Оксану Сторожук - вихователя Чайчинецького дошкільного навчального закладу «Барвінок» Лановецького району.

Голод2
Голод2

Окрім того, Віра Бегма – вихователь дошкільного навчального закладу № 9 «Золотий ключик» (Чортків) нагороджена грамотою Міністерства освіти і науки за перемогу у Всеукраїнському фестивалі-огляді «Калейдоскоп педагогічних ідей з екологічного виховання дошкільників».

- У наших садочках активно впроваджують вивчення іноземної мови, щоправда, як гурткову роботу, - додає Надія Голод. – І наші викладачі іноземної також уже мають відзнаки. Так, учитель англійської мови – керівник гуртка англійської мови ДНЗ №3 «Веселка», що у Чорткові, Ірина Покатаєва стала переможцем Всеукраїнського фестивалю-огляду кращого досвіду роботи із навчання англійської мови у ДНЗ.

Розвиток дошкільної освіти залишається важливим фактором у сфері освітніх послуг, підкреслила, у свою чергу, і заступник начальника обласного управління освіти і науки Анна Зварич.

- Хочу усім нагадати, що Міністерство розробило нову програм у- «Впевнений старт», мета якої — формування навиків дітей дошкільного віку, адже саме вони і будуть реалізовувати Програму нової української школи, - каже освітянка. - Щоб закласти фундамент їхніх знань, необхідно забезпечити співпрацю батьків і педагогів, оскільки Концепція нової української школи базуватиметься на педагогіці партнерства.

Нагадаємо, реформа має стартувати загалом в Україні із 1 вересня 2018 року. Утім, певну кількість закладів визначать як пілотні, а тому там зміни спробують впроваджувати завчасно. Буде кілька таких – новітніх ДНЗ і на Тернопіллі. Про те, що також відбувалося на колегії в ОДА, читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео