Документи, подані тернопільськими свободівцями в ТВК, не відповідають нормам Закону

femida1

В переліку осіб, які підписалися за складання повноважень депутатами Тернопільської міської ради, є двійники. Також, навпроти прізвищ людей немає всіх даних, як цього вимагає Закон.

Про це на черговому «відкритому» засіданні (без наявності кворуму) сказав голова Тернопільської ТВК Віктор Дрозда. Під час обговорення, комісія звернула увагу на невідповідність поданих документів нормам закону.
- Є у нас також доданий перелік  учасників зборів виборців. Згідно ч. 4 статті 38, додатком до протоколу зборів також є й перелік їх учасників, в якому зазначається ПІП, дата, місяць та рік народження, відомості про громадянство, серія та номер паспорта, засоби  зв’язку, зокрема контактний телефон, що засвідчується підписом кожного учасника зборів.  От відкриваємо документи, надані по депутату  Навроцькому.  Вказано, що Габор Василь Іванович… Це ви (голова ТВК апелював до присутнього на засіданні головуючого на зборах В.Габора - ред.), так?  Ось не вказали телефону.  І таких прикладів є кілька.  Чому? В законі  не говориться виключно про мобільний телефон,  можна було і будь-який інший вказати. Однак це обов’язкова вимога закону, - зазначив В.Дрозда.
Члени комісії, проводячи поверхневий огляд, також помітили, що в списках фігурує одна і та ж людина.
-       Ось підписався чоловік в підписних листах проти Турського і на 16 сторінці знову його дані, - зауважив інший член комісії.
До слова, на засіданні ТВК 3 липня також була присутня координатор руху «Чесно» у Тернополі  Юлія Ковальчук, яка повідомила, що відкликання трьох депутатів почалось з порушень ще на етапі формування ініціативної групи.

- Я особисто була на тих зборах в «Перемозі» і бачила реєстраційні бланки, які не були належним чином заповнені. Тобто було вказано прізвище, ім’я та по-батькові особи, стояв підпис, а  особисті дані людини, такі як адреса чи дані з паспорта, не були вказані. Я не планувала  голосувати за чиєсь відкликання, однак мені дали мандат, відповідно я могла голосувати. Через що у мене питання: якщо ви (звертається до Василя Габора - ред.) стверджуєте, що мене викреслили із реєстраційних листків, значить їх після зборів переробляли, хоч і не мали на це права? – запитала на засіданні ТВК координатор руху «Чесно» у Тернополі Юлія Ковальчук.

Саме ці та інші невідповідності стали причиною прийнятого ТВК рішення доручити правоохоронцям здійснити перевірку законності започаткованої процедури відкликання депутатів Тернопільської міської ради.
- Згідно закону,  ТВК, із залученням правоохоронних органів перевіряє не менше 10%  підписних листів на предмет того, чи дійсно ці люди підписувалися в документі.  Ми ще раніше прийняли відповідне рішення, яким звернулися до начальника Тернопільської поліції, аби він перевірив дані. - пояснив голова ТВК.
Як уже згадував «Терен», свободівці не можуть пояснити, як і коли здавали документи в ТВК.

Вибір читачів за тиждень

Відео