Віра Олександрович

Таке життя: вчитися доводиться і тернопільським податківцям (фото)

ДФС_літо

Особливості електронної системи управління ризиками при адмініструванні податку на додану вартість (ПДВ) обговорили під час семінару у Тернополі.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Зокрема, про основні зміни, у тому числі - головні аспекти запровадження системи автоматизованого моніторингу відповідності податкових накладних/розрахунків коригування критеріям оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації таких податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН (СМ КОР), розповіла працівникам об’єднаних державних податкових інспекцій і співробітникам Головного управління ДФС Тернопільщини начальник управління моніторингу доходів та обліково-звітних систем ГУ ДФС в області Наталя Волошинович.

DSC_0331
DSC_0331

- Запроваджена у квітні цього року система моніторингу критеріїв оцінки ризиків уже із 1 липня функціонує повноцінно, - каже вона. - Здійснюється вона Державною фіскальною службою України на підставі аналізу даних звітних показників платника податку, наявної податкової інформації, а також інформації, поданої платником податку за формою, за додатком до Критеріїв, що відображає специфіку господарської діяльності платника податку окремо по кожному виду економічної діяльності, якщо комісія ДФС вирішила враховувати таку інформацію.

Якщо ж за результатами моніторингу визначили, що податкова накладна/розрахунок коригування відповідає критеріям ризику, то реєстрацію такої податкової накладної/розрахунку коригування зупиняють.

- Таке нововведення автоматично аналізує податкову накладну на наявність ризиків, таким чином сприяє ефективності боротьби із ухиленням від сплатити податків, - наголошує Наталя Волошинович. - Адже вже на стадії реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування ДФС України зможе не тільки виявляти порушення і належно реагувати на них, а й унеможливить безпідставне формування податкового кредиту до моменту подання податкової декларації із ПДВ.

DSC_0354
DSC_0354

Під час семінару присутніх також ознайомили із новим порядком заповнення декларації з податку на прибуток, розповіли про можливості використання різних електронних сервісів, розміщених на веб-порталі ДФС України, зокрема – «Електронного кабінету платника податків» та інших інформаційних ресурсів ДФС. Вони суттєво допомагають платникам під час здійснення господарської діяльності.

Фото надані Відділом організації роботи ГУ ДФС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео