Козівчани навчають духовності… танцями (фото)

Росинка старша група

Ансамбль, який розпочав свій творчий шлях ще у 1983 році досі приносить в серця людей тепло дивовижного світу прекрасної хореографії, поширює українські культурні цінності.

Вже понад 30 років зразковий ансамбль «Росинка», який працює при Козівському районному будинку дитячої та юнацької творчості школярів, смт Козова, Тернопільської області долучає до високого духовного світу нашу молодь і гідно несе горде звання зразкового колективу. Неперевершеність та досконалість українського народного танцю, яке дарує «Росинка», професіоналізм та самовідданість, авторитет та повага і творче визнання добре відомі не лише на Козівщині, але й всій Україні та світу. Просто неймовірно, як багато встиг зробити цей талановитий колектив, незважаючи ні на свій молодий вік, ні на труднощі, які постійно супроводжували його на творчому шляху, постійно рухаються вперед, випереджаючи свій час. А скільки ще попереду?

середня молодша Полька 1
середня молодша Полька 1

 «Росинка» – це великий колектив з багаторічними традиціями. Свій творчий шлях ансамбль розпочав у 1983 році. Через три роки, а саме в 1986 році йому було присвоєно звання «Зразковий». В ансамблі займаються діти віком від 6-ти до 18 років. В даний час колектив нараховує близько 150 дітей.

У репертуарі колективу більше 100 танцювальних номерів різного жанру: українські народні танці, сучасні хореографічні композиції та постановки. Кожен тривалий і трудомісткий репетиційно-постановчий процес приносить в нагороду дітям радість концертного виступу та гучні аплодисменти глядачів.

 З 1983 року і по сьогоднішній день керівником зразкового ансамблю «Росинка» є талановита, енергійна та працьовита Стадник-Данилів Галина Йосипівна. Ця віддана своїй роботі жінка впродовж багатьох років навчає своїх вихованців красі і виразності рухів, формує світогляд пізнання навколишнього світу, розвиває творчу активність, смаку в процесі хореографічного виховання, формує у дітях танцювальні навички, допомагає оволодіти танцювальною культурою, а також розвиває цілий ряд рис: почуття колективізму, працьовитості, зібраності, витримки, наполегливості, цілеспрямованості, вміння долати труднощі і виявляти повагу до творчої діяльності інших, а також в колективі проводиться робота із дослідження та відновлення давніх звичаїв і обрядів нашого краю.

Росинка старша група 1
Росинка старша група 1

На сьогоднішній день, маючи своє неповторне творче обличчя, «Росинка» є одним з кращих зразкових колективів Тернопільщини, який постійно займає призові місця на різноманітних конкурсах. Багата біографія колективу і творчими здобутками. Ансамбль є лауреатами і дипломантами Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів та фестивалів. «Росинка» є володарем Гран-прі  на різноманітних Міжнародних фестивалях.

  Людмила Кутнів

Вибір читачів за тиждень

Відео