Тернопіль має на кого рівнятися: пляжі для осіб з особливими потребами існують (фото)

DSC_7810 (Copy)

Є в Україні місто, яке робить все для того, щоб люди з особливими потребами могли почуватися комфортно і навіть …відвідувати пляж.

- Маріуполем можна пишатися. Особливо останніх чотири роки. Не кожне містечко похвалиться тим, що інваліди мають доступ до води і навіть відпочивають на пляжах, - ділиться пані Ірина, мешканка Приморського району Маріуполя.

DSC_7805 (Copy)
DSC_7805 (Copy)

 

Берегова лінія облагороджена. Куди не глянь – лави, альтанки, душі, вбиральні і перевдягальні. Люди навіть на колясках вільно пересуваються пляжем і мають доступ до моря. Є спеціальні стежки-пандуси. А муніципальний транспорт привозить інвалідів (мешканці Маріуполя, які пересуваються на візках, самі наполягають на тому, щоб їх так називали), аби вони мали можливість відпочивати разом з усіма і проводити час біля моря.

-  В вашем городе тоже инвалиды имеют возможность поплавать? Тернополь то большой и озеро у вас хорошее, - запитує Єгор Терещенко.

DSC_7807 (Copy)
DSC_7807 (Copy)

DSC_7811 (Copy)
DSC_7811 (Copy)

На жаль, у Тернополі немає таких умов для інвалідів-колясочників, вже й не кажучи про пандуси чи навіть душі на пляжі, які, до речі, закриті від початку купального сезону.

  Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео