Оксана Бучко

Тернополяни з високими балами ЗНО можуть не потрапити на «бюджет»

570f5cfda15ed-640x411

Загублений атестат може стати на заваді вступу на державну форму навчання у виші. Відновлення документу займає більше часу, ніж термін вступної кампанії. Пришвидшити цю процедуру в школі неможливо, залишається лише надія на продовження строків прийняття документів у вузі.

- Те, що атестату немає, виявила після того, як побачила себе у списку на державне замовлення, - розповідає тернополянка Ольга Николайська. – Звернулась в школу, але там сказали подавати оголошення в газету, потім заяву в поліцію і тоді вже повертатись до них. Газети у Тернополі виходять 9 серпня, а приймальні комісії працюють до 7-го. Не знаю, на що мені сподіватись.

Змінити порядок такої процедури не можуть, додає начальник міського відділу освіти та науки Ольга Похиляк. Вона рекомендує з’ясовувати ситуацію у ВНЗ, в який подають документи для зарахування.

Нагадаємо, списки вступників, які пройшли на державну форму навчання, оприлюднили 1 серпня. Зарахування вступників за державним або регіональним замовленням проводять до 12.00 години 07 серпня. А зарахування вступників на навчання за рахунок цільових пільгових державних кредитів та за кошти фізичних та юридичних осіб (контракт) – до 30 вересня. Переведення на вакантні місця державного, регіонального замовлення за рахунок цільових пільгових державних кредитів осіб, які зараховані на навчання за кошти фізичних або юридичних осіб на основі повної загальної середньої освіти здійснюють до 18 серпня.

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео