Віра Олександрович

На Тернопільщині покарали директора, який призначив премію… своїй доньці (документи)

Президія

Притягнути до відповідальності директора музейного комплексу «Лемківське село» погодилися депутати на сесії Тернопільської облради. Натомість керівника місцевої Служби автомобільних доріг попросили завершити ремонт мосту у Скала-Подільській громаді.

Нагадаємо, сесія Тернопільської облради відбулася 23 серпня. Тоді на святковому засіданні встигли розглянути тільки 10 питань, причому 6 із них – додали «з голосу». Про те, що відбувалося того дня у сесійній залі, читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Документи6
Документи6

Звернення і запити своїх колег депутати ухвалювали охоче і більшістю голосів. Причому дискусій у них ці пункти не викликали. Так, підтримали політики два запити депутата Сергія Коцеміра. Один із них, зокрема, стосувався звернення жителів Скала-Подільської ОТГ. Люди скаржилися своєму обранцю на незавершений ремонт мосту (дивіться документ – прим.).

Документи3
Документи3

Документи4
Документи4

Так само без обговорення ухвалили депутатський запит депутатів Тернопільської обласної ради Михайла Піня і Олександра Башти від 2 серпня 2017 р. Причому стосувався він теж – начальника Служби автомобільних доріг Богдана Юлика.

Документи1
Документи1

Документи2
Документи2

Пункт про депутатський запит Олега Сиротюка від 2 серпня 2017 р. теж стосувався нагальних справ. На думку депутата, термін для подання проектів на фінансування із Фонду регіонального розвитку – надто короткий. Тож він попросив трішки перенести цю дату.

Документи5
Документи5

Серед доданих пунктів було подання Теребовлянської місцевої прокуратури, що стосувалося  директора музейного комплексу «Лемківське село» Михайла Тиханського. Врешті депутати прийняли рішення щодо звільнення чоловіка із посади за порушення ним Закону «Про запобігання корупції». Додамо, пояснювати позицію правоохоронців на сесії взявся особисто голова обласної держадміністрації Степан Барна. Це нікого не здивувало, адже очільник ОДА має власний інтерес до музейного комплексу, адже не приховує, що походить із лемків.

- Директор установи Тернопільської обласної ради «Музейний комплекс «Лемківське село», будучи посадовою особою юридичної особи публічного права, не повідомив про конфлікт інтересів свого керівника і прийняв рішення про надання доплат і премій своїй дочці, - каже голова. – Йдеться про суму майже 5 тис. грн.

Виявилося, що донька Михайла Тиханського - зберігач фондів музейного комплексу «Лемківське село». Тож постановою Монастириського районного суду посадовця визнали винним у вчиненні адміністративних правопорушень і накладено штраф у розмірі 3 тис. 400 грн. Оскільки суд не позбавив посадовця права обіймати посаду, пов’язану із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, прокурор вніс відповідне подання на сесію облради. І його ухвалили більшістю голосів.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео