Тернополянам на замітку: чи корисне кардіотренування?

Woman athlete doing exercise on treadmill

Як завжди ТЕРЕН допомагає тернополянам розібратися у тому, що дійсно корисне для здоров’я. На цей раз ми поговоримо про вплив кардіотренувань.

Кардіотренування - це фізичне навантаження, яка відбувається за рахунок енергетичного процесу під назвою аеробний гліколіз. Тобто головне джерело енергії - глюкоза окислюється киснем, внаслідок чого вивільняється енергія необхідна для здійснення роботи.

Під час кардіо розвиваються м'язи

Для максимального м'язового росту при збереженні розумного відсотка жиру, вибирайте низькоінтенсивне кардіо. Цей вид вправ відмінно підтримує серцево-судинну систему. Якщо виконувати високоінтенсивні кардіотренування, то в кінцевому результаті ви будете спалювати калорії, необхідні для м'язового зростання. Якщо ж ви вибираєте низькоінтенсивне кардіо, то під час заняття організму доведеться використовувати в якості енергії жирові запаси. А значить буде відбуватися зростання м'язи і разом з ним - втрата жиру.

Кардіо укріпляє серце

Якщо ваша головна мета - підтримати хороший стан серцево-судинної системи, вам підійде комбінація високоінтенсивного та інтервального кардіотренування. Суть в тому, що кардіонавантаження високої інтенсивності впливають на серцево-судинну систему набагато ефективніше ніж тривалі аеробних занять.

Кардіо допомагає схуднути

Тим, хто хоче спалити жир, зберігши при цьому м'язи, краще комбінувати низько- і високоінтенсивні кардіотренування.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео