Оксана Бучко

Кого зіграють тернопільські учні у комедії про шкільне життя? (фото)

DSCN9635

Маленькі тернополяни розпочали свої перші зйомки у комедії, які відбулись у приміщенні 6-ї школи 7 жовтня. Актори розповіли «ТЕРЕНу» про своїх героїв. Усі вони – учні початкової школи, яких об’єднує навчання.

- Мою героїню звати Еліна, а її подругу – Марта, - розповідає третьокласниця Анастасія Похила. – Моя героїня – егоїстична, бо її тато – відомий бізнесмен. А Марта – стильна спортсменка. Її грає моя подруга – Катерина Гребенюк. Тому нам дуже легко дружити під час зйомок у комедії. А характери у нас не такі, як у героїв. Ми любимо перевтілюватись.

DSCN9654
DSCN9654

Акторами фільму є учасники тернопільської медійної школи. Ідея проекту належить  директору школи Тетяні Фірташ-Гнатюк. Маленькі актори зізнаються, що найбільше їм подобається сюжет фільму через відсутність у ньому супер-героїв.

- Сюжет такий життєвий, - каже семикласник Олександр Стадник. – Я граю типічного школяра Олексія, який у всіх предметах успішний, окрім історії. Маю друга Віктора, який трохи боягузливий. Але вчитель з фізкультури допомагає йому змінитись. Мій герой має подібний характер до мого. Віктора грає мій друг Віталій Радковський, характер в нього не такий, як у його  героя. Тому Віталій більше старається ввійти в образ. І це цікаво. Але ми двоє любимо вигадувати щось нове. Тому робота актора – саме для нас!

DSCN9623
DSCN9623

Серед героїв є багатий хлопець, який не вміє налагодити стосунків з біднішими учнями; школяр з бідної сім’ї, який захоплюється футболом; дівчинка із сім’ї заробітчан, у якої вже змалечку проявляються лідерські якості. Дітям подобається таке різноманіття героїв. Адже більшість із них у майбутньому мріють стати акторами, а тому радіють можливості спробувати себе у різних образах.

- Моя героїня Софія – із сім’ї, де мама поїхала на заробітки, - розповідає п’ятикласниця Анастаcія Ольшанська. – Моя сім’я - не така. Але характер героїні – подібний до мого. Вони відважна і впевнена. Особливо мені сподобалось грати тоді, коли Софія йшла відбирати телефон у бандитів. Я зрозуміла, що у реальному житті зробила б так само.

DSCN9659
DSCN9659

Під час зйомок діти не лише проявляють акторські здібності, а й вчаться колективній роботі, а також роблять важливі висновки із сюжету комедії про взаємодію у великих групах людей. Як розповідає керівник проетку більшість ситуацій – це пережиті історії під час робочого процесу у медяній школі. У комедії будуть також англомовні репліки, що дозволять дітям попрактикувати знання англійської мови.

Комедію планують транслювати на центральних каналах з 2018 року.

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео