Віра Олександрович

Чому тернопільські депутати не люблять «Козу»? (фото, відео)

Макогін2

Питання №7 «Про продовження терміну дії договору позички (безоплатного користування) майна комунальної власності» не знайшло підтримки на сесії Тернопільської міської ради 24 жовтня.

Із таким проханням до депутатів звернулося керівництво Тернопільської міської громадської організації «Мистецьке об’єднання «Коза». І хоча члени постійної комісії міської ради із питань економіки, промисловості, транспорту і зв’язку, контролю за використанням комунального майна, зовнішніх зв’язків, підприємницької діяльності, захисту прав споживачів та туризму були згодні, у більшості політиків виявилася інша думка.

Доповідав із цього питання заступник начальника управління обліку та контролю за використанням комунального майна Іван Поливко. Захищати позицію ГО до трибуни пішов відомий тернопільський ресторатор і одночасно активіст ГО Олег Макогін. Він розповів про акції та ініціативи, які підтримує «Мистецьке об’єднання «Коза».

Наша ГО – справді дієва, бере участь у багатьох соціальних акціях, тому заслуговує на сприяння із боку міської ради, - каже він. – Так сталося, що організація має таку ж назву, як відомий заклад харчування, але це – зовсім інша структура.

[embed]https://youtu.be/E5gbz-1m-Nw[/embed]

Виявилося, «Мистецьке об’єднання «Коза» просило продовжити угоду із безоплатної оренди приміщення загальною площею 71,9 кв. м, у тому числі - 24,4 кв. м спільного користування, терміном до 31.12.2017 року. Нагадаю, попереднього разу, коли депутати підтримали таке ж рішення щодо інших міських ГО, цей пункт – видалили, причому категорично. Не захотіли  його ухвалювати і тепер. Тож у залі було лише 18 «за».

До речі, аргумент Олега Макогона про те, що це – не приміщення  не належить до бару «Коза», а розташований на 2-му поверсі будівлі, не спрацював. Як і те, що «Мистецьке об’єднання «Коза» за власні кошти утримує арт-галерею на бульв. Т. Шевченка і запрошує туди постійно митців. Очевидно, серед депутатів – мало поціновувачів мистецтва.

Макогін
Макогін

Нагадаємо, у сесійній залі того дня ухвалили чимало цікавих питань - читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео