Оксана Бучко

Тернопільські айтішніки можуть випробувати свої сили на SDG HACKATHON

image001 (1)

Володарів мови програмування запрошують на ІТ-змагання SDG HACKATHON - з англ. SDG – Sustainable Development Goal – Цілі Сталого Розвитку). Проект проводять 11-12 листопада в IT House (м. Тернопіль, вул. Степана Бандери, 42/2) представники міжнародної волонтерської організації AIESEC. Початок о 9:30 .

Проект надасть можливість молоді віднайти та розвинути свій потенціал у сфері ІТ для здійснення позитивного впливу на суспільство; розробити платформи за допомогою комп’ютерних технологій, які допоможуть досягнути Цілей Сталого Розвитку. Обов’язкова умова: володіння будь-якою мовою програмування.

- На цьому заході ми хочемо не просто показати можливості, а й розвинути молодь, дати можливість працювати в команді над реальним проектом. Окрім того, ментори допомагатимуть командам досягти результату і «прокачати» себе, – говорить віце-президент AIESEC в Тернополі Андрій Насипаний.

Під час змагань учасники зможуть познайомитися, отримати поради від досвідчених менторів, які працюють у сфері ІТ, а також поспілкуватись із представниками компаній, що є потенційними роботодавцями.

- Особливо зараз у Тернополі все більшої популярності набирає сфера IT, - зазначила президент AIESEC в Тернополі Ірина Батюк. - Ми хочемо поєднати створення цікавих проектів для міста, разом із знайомством майбутніх програмістів з IT компаніями Тернополя. Саме представники цих компаній будуть суддями нашого заходу.

Лідер команди, яка організовує SDG HACKATHON для тернопільської молоді,  Юлія Федун очікує від заходу пожвавлення активності «технічних» студентів.

- Тернопіль – студентське місто із прогресивною молоддю, - зауважила вона. - У нас відбувається достатня кількість різноманітних культурно-масових заходів. А от для «технічних» студентів їх досить мало. SDG HACKATHON – це можливість для молодих програмістів спробувати себе в командному програмуванні, поспілкуватися з професійними менторами та розвинути себе.

Організатори провели опитування для потенційних учасників, які заповнили реєстраційну форму. Одним із них є Василь Кохан, студент ТНПУ.

- Про захід я дізнався на «файному ІТ», - каже студент. – Очікую випробувати свої сили у написанні коду, познайомитись із програмістами Тернополя, зарекомендувати себе перед потенційними роботодавцями і просто весело провести час.

Для того, щоб взяти участь, необхідно попередньо зареєструватись (індивідуальна або групова заявка (до 5 осіб). Кількість місць обмежена.

Змагатимуться учасники в групах до 5 чоловік. Вік учасників: 16-25 років. Командам відводиться 24 години на виконання завдань, опісля відбувається презентація та нагородження переможців.

Детальніше можна дізнатись про захід за номером телефону організаторів – 0963984067.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео