Оксана Бучко

У Тернополі згадали про військових та волонтерів (фоторепортаж)

1

Нагороди та подяки вручили тернопільським військовослужбовцям та волонтерам під час урочистостей до Дня Збройних Сил України. Їх провели 6 грудня на Театральному майдані, де зібрались представники влади, духовенство, військовослужбовці ЗСУ, ліцеїсти, волонтери та громадськість.

- Сьогодні ми святкуємо створення армії, яка руйнувалась роками, - зазначив комісар Тернопільського обласного військового комісаріату Леонід Нечипорук. - У наполовину зруйнованому стані армія змушена була воювати. Завдяки спільним зусиллям нам вдалось відновити її і дати достойну відсіч ворогу. Я схиляю голову перед рідними тих, хто загинув, а також перед тими, хто воює зараз. Із теплотою згадую усіх, кого вдалось призвати на службу останнім часом – це 1800 осіб.

3
3

Нагороди деяких добровольців забирали їхні дружини, які чекають повернення чоловіків із фронту.

- Приємно, що згадують добровольців, - говорила дружина одного із них Віталія Черніцького Тетяна. – Чоловік пішов воювати три року тому. Це було обговорене рішення, до якого я віднеслась із розумінням. Коли повернеться – не знаю.

4
4

Голова ГО «Автомайдан-Тернопіль» Петро Гайдуцький звернув увагу, що допомоги як і раніше потребують добровольські загони. За його словами, активність тернополян щодо підтримки волонтерства на даний час дещо знизилась.

- Ця нагорода, яку я отримав, як керівник – це спільна нагорода усіх учасників організації, - говорив Дмитро Гайдуцький. – Хотілося б, щоб нагороджували не лише керівників. Ми усі від початку здійснюємо волонтерські поїздки в АТО. Їх було уже 49. Також передаємо посилки поштою. Більшість наших волонтерів на даний час воює у добровольчій армії. І ця армія існує завдяки підтримці небайдужих людей. Нам допомагають підприємці, влада, іноземці. Хоча серед тернополян підтримка зараз слабша, ніж була раніше.

Після нагородження дійство продовжили святковим концертом військового оркестру Тернопільської окремої артилерійської бригади.  

5
5

6
6

2
2

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео