Віра Олександрович

Отакої: Золотий Потік і Золотники сплутали – гроші пішли не туди (фото, відео)

Депутати

Про плутанину, спричинену «технічною помилкою», як вважає директор обласного департаменту фінансів Степан Скибиляк, стало відомо на сесії Тернопільської обласної ради.

Власне, цікавинок було кілька. По-перше, кілька разів на засіданні 8 грудня згадували про те, що медики Золотопотіцької лікарні (Бучацький район) уже кілька місяців не отримують зарплату. Навіть планували відповідне звернення до Києва писати. По-друге, виявилося, що гроші тому медичному закладу уже давали, але… вони потрапили не туди.

Скибиляк
Скибиляк

Сталася технічна помилка: 500 тисяч гривень ми виділили для Золотопотіцької лікарні, а вони потрапили у Золотниківську громаду Теребовлянського району, хоча там проблем із виплатою зарплат медикам не було, - каже Степан Скибиляк. – Тобто це сталася технічна помилка.

[embed]https://youtu.be/o_gaQoXclzE[/embed]

Про це він заявив, коли депутати ухвалювали зміни до обласного бюджету на 2017 рік. Обговоривши це питання і запропонувавши пропозиції, депутати ухвалили це питання 44-ма голосами «за». Розподіл субвенції між місцевими бюджетами краю здійснили чітко за пропозицією департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації.

Отже, гроші пішли: – обласній клінічній психоневрологічній лікарні – 1 млн 750 тис. грн (на придбання комплектуючих для трубки комп’ютерного томографа); – обласному наркологічному диспансеру - 150 тис. грн (на придбання швидких тестів для проведення експертиз на алкоголізм і наркоманію); – Тернопільському центру служби крові – 996 тис. грн (на придбання апарату донорського аферезу); – Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф – 170,4 тис. грн (на придбання gps-трекерів із датчиками пального для дообладнання автомобілів швидкої медичної допомоги.

Ну, і звісно ж, 500 тисяч гривень забрали у Золотників і відали у Золотий Потік. Про те, що також відбувалося у залі 8 грудня, читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео