Віра Олександрович

Тернопіль: поки депутати дискутують, суд сказав своє слово (фото, відео)

Депутати4

Колегія суддів у Тернополі дослухалася до аргументів представника прокуратури у справі забудови на території ПК “Березіль”. Апеляційну скаргу представника забудовника залишили без задоволення.

Повну ухвалу судді пообіцяли озвучити уже 20 грудня. Отже, аргументи адвоката забудовника Павла Вароди 18 грудня в Апеляційному суді Тернопільської області не спрацювали.

[embed]https://youtu.be/7eHjutCxLFM[/embed]

Нагадаємо, 14 грудня адвокат і представник комунальної установи просили перенести справу, щоб краще підготуватися. Вочевидь, зробити їм це завадили самі люди – противники забудови. Адже вони 15 грудня прийшли у залу міської ради – просто до депутатів на засідання. Оскільки їхнє питання було на той час чи не найгострішим, до нього взялися відразу. Допомагав жителям «Дружби» депутат від цього мікрорайону – Іван Зінь.

Депутати2
Депутати2

[embed]https://youtu.be/iSsa5xJ0f3U[/embed]

Втім, попри озвучені з трибуни факти, жодного голосування у цій справі міський голова Сергій Надал так і не запропонував. Люди навіть розгубилися, бо не знали, чи їм варто очікувати на рішення депутатів, чи вже йти. І саме тоді озвучити 2 запити від керівника земельної комісії Андрія Шкули (він тоді був у відрядженні – прим.) вирішив його колега – Назар Зелінка. Адресовані вони були як депутатському корпусу, так і меру.

Зелінка
Зелінка

[embed]https://youtu.be/4IM6YH-7c1Q[/embed]

- Про законність чи незаконність цього будівництва висновок можуть зробити правоохоронці або ж суд, - каже він. – До останнього люди уже звернулися, проте процес може бути тривалим. А депутати повинні реагувати на прохання людей і виявлені неправомірні будівельні роботи.

Відтак депутат попросив поліцейських забезпечити правопорядок на території «Березолю» та об’єктивно розслідувати виявлені факти. Окрім того, на думку Андрія Шкули, міській раді варто звернутися до Архбудінспекції в Тернопільській області з проханням про перевірку законності ведення скандального будівництва, що вже «обросло» бійками і залякуванням.

Надал_стіл
Надал_стіл

Коли виявилося, що запит підтримали лише 20 депутатів, Сергій Надал поспішив заявити, що рішення «не прийнято». Втім, він забув, що це – процедурне питання, а тому і цих голосів цілком вистачає для позитивного результату. Про це Назар Зелінка йому і нагадав. Після цього озвучив інший запит Андрій Шкули. Він стосувався процесу інвентаризації усієї наявної землі у Тернополі. Цю тему політики не проігнорували – дали 28 «за».

[embed]https://youtu.be/jvziYiEAQiM[/embed]

До речі, той же Іван Зінь відразу озвучив проблему тернополян із бульв. Д.Галицького. Виявилося, що там один із блоків – фактично цілий під’їзд підмиває вода, а тому вже фасадна стіна тріснула і частина дому почала «сповзати».

[embed]https://youtu.be/kJ6bVCly5WM[/embed]

Проголосувати «за» цей запит просив колег і Роман Торожнюк. Виявилося, він добре знайомий із проблемою вказаного будинку. Окрім того, на сесії 15 грудня йшлося про таке – читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора, а також Ютуб канал - Borys Mashlianka

Вибір читачів за тиждень

Відео